dilluns, 19 de febrer del 2018

Visita a la Biblioteca Valenciana

Text, Departament de Valencià

El 14 de febrer de 2018 els alumnes de 4t d’ESO es van desplaçar a València, concretament a la seu de la Biblioteca Valenciana, ubicada a l’església de Sant Miquel dels Reis.
L’ocasió ho mereixia. Els alumnes, les setmanes prèvies a la visita, havien llegit la novel·la El meu nom no és Irina de l’escriptor xativí Xavier Aliaga, i un dels propòsits de l’activitat era conèixer personalment l’autor per tal de satisfer els dubtes i les preguntes que havien sorgit després de la lectura d’una narració que, en general, els havia semblat apassionant. Aliaga no va decebre els seus lectors i va respondre les qüestions que aquests li plantejaven. A més, va encoratjar-los perquè gaudiren de la lectura, dels llibres, perquè els podia proporcionar plaer, així com ser d’una indubtable utilitat en el futur.
La visita comptà també amb d’altres al·licients, ja que els alumnes, dividits en dos grups, pogueren participar d’una visita guiada a l’espai cultural, de notable interès històric, i conèixer alguns dels secrets i misteris que amaguen els indrets més representatius del conjunt: el claustre renaixentista, l’església dessacralitzada o el panteó on reposen les restes de personatges tan destacats com la virreina Germana de Foix, tomba que cada 29 de setembre es veu il·luminada per un raig de sol que a les deu del matí es filtra, dotant la menuda cripta d’una atmosfera misteriosa i màgica. 
Si no hi heu estat mai, us aconsellem que no perdeu l’ocasió de visitar Sant Miquel dels Reis en alguna de les moltes ocasions que la Biblioteca Valenciana organitza xarrades, concerts, trobades amb autors, tallers literaris, etc. Un autèntic luxe a l’abast de tothom.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada