dimarts, 30 d’abril del 2013

Xelo Sarrió, catedràtica de Biologia, es jubila

Amb la fi d'un plujós mes d'abril, s'ha jubilat la nostra professora Xelo Sarrió, el tercer i darrer vèrtex d'un lluminós triangle de saviesa, de treball i d'amistat, que havia forjat amb Fernando García (també marit) i Marisol Cardona. Xelo i Fernando i Marisol han estat imprescindibles al nostre centre durant més de trenta anys. La seua implicació a tots els nivells, més enllà de les seues obligacions i responsabilitats, ha estat una de les seues principals característiques. Sabien massa bé que ser professor no és només un treball, és una manera d'entendre el món, una manera de viure.

Tot seguit us deixem alguns comentaris del seu alumnat. Fins sempre, amiga!   



Sempre hi ha aspectes emmascarats dintre de la nostra vida quotidiana. Aspectes que potser tu no veies als exàmens o als apunts que agafàvem. Sé que explicar la fotosíntesi o l’osmosi era una part fonamental del teu treball però, tot i ser ineludible la seua importància, sempre he pensat que el millor que ens has transmès, estimada professora, ha estat la curiositat per descobrir i la passió per revelar l’essència de la vida, la biologia. La millor forma d’ensenyar és transmetre la passió per la ciència, per aprendre. Gràcies, Xelo!
P.

1 comentari:

  1. Les classes no semblen classes quan et trobes a gust en elles. Atens expectant, alhora que es tenyeix un tímid silenci,trencat solament per alguna pregunta espontània.
    Amb el pas dels anys,aquestes vivències es tornaran mers records.El temps esborrarà els detalls i,probablement, allò aprés. Tanmateix, mai podrà amb aquella màgia que ho voltava tot,aquella insondable connexió que ens permeties establir amb el saber...la il.lusió transmesa quedarà per sempre en la memòria.Allí on anem la durem damunt. Moltes gràcies per tot allò que has fet per nosaltres,Xelo!!

    ResponElimina