divendres, 12 d’abril del 2013

Conferència

EL COTXE DEL FUTUR


Divendres 12 d'abril, en una activitat organitzada pel Departament de Física i Química, el professor Salvador Cardona del Departament d'Enginyeria Química i Nuclear de la Universitat Politècnica de València, Campus d'Alcoi, va impartir una interessant conferència per a l'alumnat de l'IES l'Estació amb el títol "El cotxe del futur".
En la conferència, Salvador Cardona va explicar que la idea d'un cotxe elèctric no és nova, però que aquest model va ser desplaçat en el seus inicis pel cotxe de combustió (gasolina i dièsel). Tot i això, arran del conegut com a peak oil -màxim de producció de petroli -, del previsible increment del preu i de la contaminació aberrant del models de combustió, s'ha reprès la idea del cotxe elèctric.

El professor va explicar també algunes millores que incorporarà de segur el nou cotxe, però explicà que el factor determinant serà el combustible, i és en aquest aspecte on la tecnologia i la química jugaran un paper fonamental. Probablement hi ha haurà una transició de l'actual model a cotxes híbrids (gasolina i elèctric), cotxes completament elèctrics amb piles recarregables, fins arribar a cotxes que faran ús de l'hidrogen com a combustible. 
En qualsevol cas, l'alumnat va poder gaudir d'una magnífica conferència, que va despertar la curiositat i que els va motivar a descobrir els reptes tecnològics que de segur encara ens esperen a la humanitat.


Fran Albero, professor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada