dilluns, 22 d’abril del 2013

TEATRE CLÀSSIC

Visita al teatre romà de Sagunt



El passat 18 d’abril (dies Iovis) els alumnes de Llatí i Grec (junt amb un grup de 2n d’ESO) de l’IES l’Estació, complint religiosament amb la nostra cita anual amb Dionís, deu de la festa i el teatre, vam acudir al teatre romà de Sagunt per gaudir in situ de la representació de dos de les més conegudes obres dramàtiques de l’antiguitat clàssica: Ifigènia en Àulide, del dramaturg grec Eurípides (s. V aC), i Càsina del comediògraf llatí Plaute (s. II aC), dins de les Jornades de teatre juvenil grecollatí de Sagunt.
El deu Apol·lo ens va acompanyar amb tot el seu esplendor i algunes nimfes i efebs van aprofitar per donar-li un lleuger to bronzejat al seu cutis.
De matí ens vam traslladar, per un moment, a les costes gregues d’Àulide, on vam compartir les misèries i la fragilitat dels grans reis Agamèmnon i Menelau front al valor de la jove Ifigènia, la qual, acompanyada per sa mare Clitemnestra i amb la segura protecció del seu estimat Aquil·les, va acceptar el propi sacrifici personal pel bé dels seus, pare i pàtria, i exigir, així, la reparació d’una injustícia comesa contra un poble lliure.
L’especial cadència del parlar gallec dels actors (de la companyia escolar “Noite Bohemia”), que, de vesprada, ens van representar la Càsina, va facilitar les rises i la diversió en la comèdia plautina, on, després de tot, qui es va emportar vertaderament a la jove i atractiva Càsina va ser el nostre company Sergi (no et fies d’Olimpió!).
Esperem que els deus ens siguen propicis i poder així, l’any proper, seguir gaudint de noves cites amb la tradició literària i cultural grecollatina, tan arrelada en la nostra terra.
Bene valete et vivite

José Antonio Pérez, professor


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada