dimarts, 23 d’abril del 2013

DIA DEL LLIBRE

Lliurament de llibres

Xarrada: "L'associació de Veïns del Llombo i el seu fons documental" 


Gaspar Conejero, Joana Rufino i Maria José Reig


A finals del curs passat, pel mes de juny, els representats de l'Associació de Veïns del Llombo van fer lliurament al nostre centre de diferents volums de les publicacions d’interès comarcal que aquesta associació veïnal exemplar ha editat. 
La tasca de promoció cultural de l'Associació de Veïns del Llombo és de sobres coneguda, per això, aprofitant el Dia Internacional del Llibre, Gaspar Conejero, vicepresident de l'associació, presentat pel professor Ramón Martínez, va realitzar una conferència en el nostre centre. En un to molt amè, ens explicà el naixement a Ontinyent del moviment associatiu veïnal, com la primera  associació veïnal va nàixer al voltant de la parròquia de Sant Rafel, regida per mossèn Lluís Espí; també hi parlà sobre la participació dels pares als consells de direcció dels centres, la qual cosa donà pas a la formació de les associacions de pares i mares dels centres. 
També explicà com l'organització de les festes dels barris resultà ser l'embrió de les associacions veïnals. De fet, l’organització de la festa del 9 d’Octubre al barri del Llombo donà pas a la formació a la seua associació de veïns. A més a més, membres de la seua junta formaren part de l’APA del col·legi Lluís Vives, anteriorment anomenat “El Grupo”.
Entre d’altres prioritats, aquesta associació veïnal, té també com a tasca cultural el fet de publicar una revista trimestral:  El Llombo.  Actualment, també posseeixen un bloc a internet.
Quant a la tasca editora, han publicat llibres produïts per autors locals centrats en temes d'interès comarcal. Com ja hem dit, el passat juny, la presidenta Mª José Reig Sanchis i el propi Gaspar ens van fer donació a l'IES l'Estació d'un valuosa col·lecció de llibres propis, que tenim a la disposició del nostre alumnat a la nostra biblioteca, i que durant aquests dies han estat exposats al vestíbul de la secretaria.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada