dimarts, 9 d’abril del 2013


Sexting, ciberassetjamet, ciberdepredadors... 


L’AMPA de l’IES l’Estació i el Departament d'Orientació han encetat una sèrie de sessions de formació al voltant de l'ús d'internet i de les xarxes socials. Per tal de tractar aquests temes tan actuals, l'empresa local Ontinet.com, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Ontinyent, està realitzant diverses xarrades al nostre centre dirigides a l'Escola de pares i a l'alumnat del segon cicle d'ESO.

La primera de les xarrades es realitzà amb els següents temes: tipus de xarxes socials i el seu contingut;  què podem trobar en les xarxes socials?; identificació d'usuaris en xarxes socials; dades privades en xarxes socials; conseqüència d'una mala gestió de dades privades i comentaris; enganxats a les xarxes socials; com evitar problemes al compartir dades?; solucions i mitjans per a evitar i denunciar abusos en les xarxes socials.

La segona xarrada se centra en els següents continguts: privacitat i dades personals en la xarxa; sexting, ciberdepredadors: com protegir-nos-en; ciberassetjamet: on i qui ho realitza; conseqüències del ciberassetjament; el ciberassetjament com a delicte; evitar i denunciar el ciberassetjament.

La valoració de l'experiència ha estat molt positiva, ja que els ponents de l'empresa Ontinet.com han estat capaços de fer veure, amb casos molt reals i pràctics, la importància que té fer un ús responsable i segur d'una eina tan imprescindible hui en dia com és internet. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada