divendres, 9 de novembre del 2012




LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ NEGA DE MANERA DEFINITIVA EL DRET AL TRANSPORT GRATUÏT A L’ALUMNAT DE L’IES L’ESTACIÓ

SOLS S’AUTORITZA EL TRANSPORT DE L’ALUMNAT DE FONTANARS




   En Resolució de dia 2 de novembre, el Sr. Director Territorial d’Educació, ha desestimat les peticions personalitzades d’un total de 246 alumnes d’ensenyament obligatori de l’IES l’Estació, residents a Ontinyent, d’autorització especial o de transport col·lectiu per traslladar-se al centre escolar, al·legant que no es reunien els requisits contemplats en la normativa; és a dir, no es superaven els tres quilòmetres en línia recta des del centre al seus corresponents domicilis, sense tenir en compte l’especial ubicació del centre, ni tampoc les característiques de l’alumnat del primer cicle, amb edats que van dels dotze als catorze anys.
    En la mateixa resolució, però, s’ha autoritzat un autobús (53 alumnes) que transporta part de l’alumnat de Fontanars dels Alforins.
    Com ja s’ha expressat mitjançant diferents escrits, vagues i manifestacions de principi de curs, els pares i mares de l’alumnat es queixen de la poca sensibilitat mostrada per part de Conselleria. La mesura és considerada com un nou greuge a l'alumnat del centre, que se sent discriminat respecte de l'altre alumnat de la localitat. L'educació en l'ESO és un dret i també una obligació, que compromet tant a l'alumnat com als pares i mares, però també a l'administració educativa; per això correspon a la Conselleria d'Educació garantir, sense discriminacions, l'accés a l'ensenyament de tots i cadascun dels alumnes i de les alumnes d'aquesta etapa educativa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada