dijous, 17 d’octubre del 2024

Polèmica mesura de la nova llei educativa del Consell

Part del professorat de l’IES L’Estació ha volgut manifestar-se en contra de la decisió de la Generalitat de certificar automàticament el títol de valencià a tots els estudiants que hagen aprovat aquesta assignatura des del 2009, una mesura que recull la nova Llei de Llibertat Educativa aprovada fa uns mesos i que beneficiarà no només els alumnes del present curs escolar, sinó també anteriors promocions, ja que l’aplicació de la norma és retroactiva. 

Podran reclamar la titulació, temàtica i gratuïtament, més de 337.000 persones, és a dir, tots els alumnes que hagen acabat Primària (des del 2009-2010), l'ESO (des del 2008-2009) i Batxillerat (des del 2009-2010), o els qui van fer la prova d'accés a la universitat a partir del curs 2009-2010.

Així, l'alumnat que haja aprovat l'assignatura de Valencià en primària obtindrà el nivell A2. Es reconeixerà el B1 a l'estudiant que acabe l'ESO exitosament i el B2 si supera la matèria en Batxillerat. En cas d'alumnes de Batxillerat amb nota superior al 7 en Valencià se'ls reconeixerà un C1.

Cada dijous el professorat del centre eix al pati, amb les seues samarretes verdes, per a protestar contra una mesura que, segons afirmen, no és un incentiu a la nostra llengua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada