dijous, 22 de desembre del 2022

Recorregut literari per la Vila d’Ontinyent

Els passats 23 i 24 de novembre vam fer un passeig de la mà d’Alfred Bernabeu pels carrers i voltants de La Vila

Irene Cambra Picado - Ontinyent (València)

Els alumnes de 4t d’ESO de l’IES L’Estació van gaudir d’una ruta pels llocs on transcorria la major part de la història d’El Justícia, llibre de lectura de Valencià del primer trimestre escrit per Joan Torró.

L’itinerari el va guiar el cronista oficial d’Ontinyent i antic professor de Valencià del centre, Alfred Bernabeu.

Cap a les 9:00 h va començar la ruta al costat del pont Vell; a cada lloc que els alumnes van visitar, Alfred els feia un breu recordatori del que ocorregué a aquell lloc en el llibre i els contava un poc de la historia d’aquell monument, edifici o carrer. No és interessant?

Els alumnes estaven atents al que deia Alfred. Aquest sempre contava dades interessantíssimes que molts d’ells no havien sentit mai. També contava llegendes, com la de la posició de les mans del monument de la Verge que està a la porta de l’església de Santa Maria.

En la visita al Palau de La Vila van visitar les campanes i un antic mapa de la Vila pintat a una paret; els alumnes feien fotografies inspirats pel que els deia l’antic professor.

A les 12:00 h va ser l’hora de l’adeu, els alumnes es van acomiadar d’Alfred i van tornar cap a l’institut, però ara amb moltes coses apreses sobre la història del nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada