dimarts, 20 de desembre del 2022

L’exalumna Lucia Tortosa ens conta la seua experiència amb el Pràcticum

El curs passat, Lucia Tortosa Nieto, que va ser alumna del centre fa uns poquets anys, va tornar a l’IES L’Estació per a realitzar les pràctiques associades al Màster en Professor/a d’Educació Secundària. Durant vuit setmanes es va convertir en l’acompanyant de la professora Pepa Llorca, que va fer el seguiment de Lucia i del seu treball com a futura docent. «Des de sempre havia dit que no m’agradaria ser professora», reconeix la nostra exalumna, «però com se sol dir: “nunca digas nunca”. Amb el pas del temps vaig descobrir que sí podia veure’m davant d’una classe i vaig decidir començar la meua trajectòria amb aquest màster, que ha sigut una experiència molt satisfactòria».

Tot i que es va graduar en turisme i ha treballat en el sector, a Lucia també li haguera agradat estudiar alguna filologia, sobretot anglesa o espanyola. Finalment, va optar per un grau on els idiomes són fonamentals i on ha adquirit coneixements d’un camp tan beneficiós per al nostre país.

Pel que fa a les tasques que ha executat amb la seua tutora, assegura que han sigut «molt enriquidores i completes» i que, gràcies a les classes impartides en 1r de Gestió Administrativa, ha aprés a assimilar conceptes relacionats amb el món de la hisenda i de l’economia. Com a anècdota especial, destaca el fet d’haver atès alumnat que pertany pràcticament a la seua generació.

Lucia es mostra especialment crítica amb el màster cursat, ja que «no t’ensenya realment a donar classe, sinó que et proporciona tècniques i recursos sobre com impartir-les. Fins que no arribes a un centre i tens l’oportunitat de posar-ho tot en pràctica, no pots saber què és ser professor de veritat». Les seues crítiques també s’estenen a un sistema educatiu inestable que ha d’avançar moltíssim per a assolir les competències dels altres països. «A banda de renovar el sistema», comenta, «deuria estabilitzar-se, donat que les modificacions contínues de les lleis sols aconsegueixen confondre tant als docents com a l’alumnat».

En relació amb els projectes en ment, Lucia ha pensat realitzar un curs d’espanyol per a estrangers i així poder trobar feina fora. «Durant la carrera no vaig tindre la sort de fer Erasmus i m’agradaria molt poder tindre eixa experiència de viure en un altre país», ens comenta.

Com a tots els nostres alumnes, li desitgem el millor dels futurs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada