dimarts, 10 de maig del 2022

Representació de l’espectacle «Ahora mismitos»

Amb sincers aplaudiments i estrepitoses rialles era acomiadat l’actor Antonio Blanco després de la representació del seu espectacle teatral «Ahora mismitos», un muntatge especialment adreçat a l’alumnat de Secundària i Batxillerat amb el qual es pretén una desenfadada aproximació a les sempre peculiars històries que ens proporciona la mitologia clàssica. La funció, que va tindre lloc el mes passat al saló d’actes de l’IES L’Estació, va ser organitzada pel Departament de Castellà del centre i va poder ser disfrutada per uns joves de 1r d’ESO que, encantats, consumiren dalt de l’escenari el seu minut de glòria, ja que l’espectacle fomentava amb grans dosis d’humor la participació del públic.

Faetont, fill del deu Hèlios; Afrodita, nascuda de l’espuma marina, i les nimfes i els sàtirs foren alguns dels personatges que van ser introduïts durant aquesta representació de caràcter didàctic que ha fomentat entre el jovent la curiositat per la mitologia clàssica.

La senzillesa de la posada en escena, dissenyada per un únic actor que va suportar ell sol 100 minuts d’espectacle, no restà mèrits a l'actuació. De fet, el generós auditori va saber recompensar amb sonores carcallades cada gest, paraula i moviment d’un Antonio Blanco dotat de notables habilitats per a l’histrionisme.

Al final de l’espectacle, un dels nostres alumnes va obtenir com a recompensa un volum de mitologia clàssica, ja que va saber contestar correctament una pregunta relativa als tres mites representats.  

Sens dubte, una inoblidable sessió que romandrà en la memòria del nostre alumnat una bona temporada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada