divendres, 6 de maig del 2022

Preparant el curs 22-23

L'equip directiu de l'IES L'Estació, que valora sempre les necessitats dels estudiants d'una ciutat com Ontinyent, ja està planificant el curs 2022-2023. Entre les diverses mesures que s'estan estudiant, ja podem confirmar la posada en marxa, per quart any consecutiu, del Programa de coordinació horària amb el Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis. L’institut ontinyentí i el conservatori posen en marxa un programa de la Conselleria d'Educació que possibilitarà a molts joves rebre a l'IES L'Estació les seues classes amb el professorat del Conservatori. De fet, l'institut disposa de diversos espais perfectament habilitats perquè els escolars puguen cursar en aquestes instal·lacions els seus estudis musicals durant l'horari lectiu. Com a novetat, els estudiants que compatibilitzen estudis acabaran amb el títol de batxillerat artístic amb la nova llei educativa.

L’IES L'Estació ratifica la seua voluntat d’incentivar l’ús d’unes TIC permanentment actualitzades i de propiciar la transversalitat de coneixements mitjançant la implicació i la coordinació d’un professorat altament qualificat que aposta per la formació personal. En aquest sentit, la nostra intenció és acostar el currículum als interessos i la realitat dels estudiants. Ara més que mai, amb l’entrada en vigor de la LOMLOE, procurarem desenvolupar i consolidar totes les experiències innovadores per a implementar-les a les aules i fer-les visibles per a tota la comunitat educativa.

Una de les nostres prioritats és donar l’oportunitat a qualsevol estudiant de formar-se i ser competentment actiu. Per això, des de l'IES L'Estació subratllem la possibilitat de poder cursar el Batxillerat en la modalitat de nocturn, una alternativa que presenta uns avantatges molt grans respecte al diürn, ja que la ràtio professor/alumne és més baixa i el ritme de treball s'adapta molt millor a aquelles persones que tenen una altra activitat professional.

Altre dels pilars que sustenten la filosofia de l’IES L’Estació és el valor que concedim a la creativitat. Per aquest motiu, potenciem el Batxillerat en la seua modalitat artística, una modalitat que continua la seua consolidació al nostre institut, únic centre de la Vall d’Albaida que l’ofereix. Any rere any, per tant, va augmentant el nombre d'alumnat matriculat en busca d’una formació general postobligatòria i una primera aproximació al món de les formes, els colors, el volum i el disseny. En aquest sentit, oferim unes classes que preparen tant per a afrontar l’EBAU com per a accedir als cicles formatius o als estudis artístics superiors.

Els nostres cicles formatius, per altra part, tenen una bona demanda per les possibilitats d’inserció laboral: els relacionats amb la família del comerç donen resposta a les necessitats de venda del mercat; els cicles de la família d’administració instrueixen aquell personal que s’encarrega de realitzar tasques de gestió a les empreses; i els de la família d’informàtica formen als futurs professionals d’un sector altament demandat en l’actualitat. A més, seguim apostant pels beneficis de matricular-se en els últims cicles recentment incorporats a la nostra oferta formativa: el CFGS de Desenvolupament Web en la modalitat semipresencial i CFGS de Transport i Logística.

Com a professionals en permanent contacte amb nombrosos grups d’adolescents, ens preocupen la correcta gestió de les emocions i el benestar mental del nostre alumnat. En la mesura de les nostres possibilitats, oferim eines de gestió emocional per a poder resoldre conflictes de tot tipus. De fet, amb l’ajuda de l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació de Famílies d’Alumnes hem col·laborat econòmicament perquè aquest mes de maig puga fer-se realitat un taller relacionat amb les emocions per als joves de 1r de Batxillerat.

A més a més, s’ha potenciat enormement l’intercanvi d’experiències amb altres països tant per la consolidació de l’auxiliar de conversa en anglés com per l’ampli ventall de programes Erasmus en els quals participa activament l’IES L’Estació amb aportacions com ara el projecte FABAS (Fight Against Bullying At School), sent receptor de visitants i amb estades d’alumnat i de professorat (job shadowing).

En definitiva, l’IES L’Estació, institut inclusiu, garanteix un ensenyament de qualitat que no sols possibilita el compliment dels continguts i les competències, sinó també una formació integral que proporciona un complet creixement personal de l’estudiantat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada