divendres, 1 d’abril del 2022

Dos estudiants de l’IES L’Estació participen en el campionat ‘SpainSkills 2022’

Antoni Tormo i Pablo Conejero, dos alumnes de 2n de DAW que van obtenir el passat mes de novembre la medalla d’or en les especialitats de Desenvolupament Web i d’Administració de Sistemes en Xarxa, respectivament, han participat del 22 al 26 de març al recinte IFEMA de Madrid en la competició nacional SpainSkills 2022. Els dos han format part d’un equip de 30 estudiants i recent titulats que han representat la Formació Professional valenciana durant aquest concurs organitzat pel Ministeri d’Educació. 

El campionat per excel·lència de l’FP va reunir més de 450 participants procedents de totes les comunitats i ciutats autònomes, els quals es van classificar després de vèncer en els certàmens regionals. Durant les tres jornades a IFEMA, els concursants demostraren les seues habilitats en les 27 modalitats de la competició oficial. Ara els guanyadors de la cita nacional defendran Espanya en les properes rondes europea i internacional.

La participació en el campionat suposa, per tant, una grandíssima oportunitat de resoldre reptes relacionats directament amb els estudis professionals. Però no només implica un repte tècnic, ja que els alumnes també obtenen una meravellosa vivència, coneixent companys d’altres comunitats autònomes i veient diverses formes de treballar, cosa que fa que millore substancialment tant el seu creixement professional com personal.

El primer Concurs Nacional de la Formació Professional va tindre lloc a Madrid l’any 1947 i va comptar amb la participació de prop de 4.000 joves d’una dotzena d’oficis mecànics. Aquest fou l’origen de les competicions internacionals que se celebren actualment, impulsades pel nostre país durant la dècada dels 50.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada