dimarts, 26 d’abril del 2022

Bambalina Teatre representa ‘La Celestina’ a la Sala Gomis

Águeda, Jaume i Pau

La companyia valenciana Bambalina Teatre Practicable ha representat La Celestina per a l’alumnat de 3r d’ESO i 1r de Batxillerat de l’IES L’Estació. La funció, una adaptació de Jaume Policarpo, va comptar amb la interpretació de dos actors, Pau Gregori i Águeda Llorca, que es van desdoblar en l’escenari per a donar vida amb les seues titelles a tots els personatges de la tragicomèdia de Fernando de Rojas, peça fonamental de la literatura espanyola amb un notable influx en el teatre europeu.

Tot i que la representació està pensada per a un públic adult, la companyia teatral ens va oferir una versió divertida i accessible a tots els escolars, amb gestos de complicitat cap a aquest auditori més jove i un col·loqui posterior. Bambalina Teatre havia pensat en aquesta obra no sols perquè es troba inclosa en la programació docent, sinó perquè també es tracta d'un espectacle que ha funcionat molt bé amb el públic jove amb el qual ja han treballat. A més, el seu muntatge de La Celestina va ser guardonat en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2018 amb quatre reconeixements: millor direcció escènica, millor adaptació a text, millor actriu i millor espectacle de teatre.

Bambalina Teatre ha anat alternant al llarg dels anys obres d’autors clàssics, una línia de treball que s’ha convertit en la senya d’identitat d’una companyia amb una extensa trajectòria on destaquen funcions sobre el Quixot, Cyrano de Bergerac o El jorobado de Notre Dame.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada