dilluns, 28 de juny del 2021

La professora d’Anglés Cristina Calatayud presenta un projecte educatiu en la V Setmana Pedagògica d’Ontinyent

El passat 21 de juny s’inaugurava a l’Aula Magna del campus universitari la V Setmana Pedagògica de la ciutat, un espai on, un any més, la presència de l’IES L’Estació va estar assegurada. Enguany ha sigut Cristina Calatayud la responsable de presentar davant dels oients el seu projecte Gamify your English Classroom, una iniciativa educativa basada en l’aplicació web My Class Game, del professor d’Informàtica Juan Torres, amb què es pretén assistir aquells docents que desitgen introduir la gamificació de forma fàcil i intuïtiva. 

Preocupada per la suspensió de les classes en març de 2020, Cristina va dissenyar aquest projecte d’innovació pedagògica per a ajudar acadèmicament els alumnes de primer d’ESO que havien vist interromput el seu aprenentatge en sisé de Primària. A través d’aquesta ferramenta dinàmica, la docent, coneixedora dels gustos de l’alumnat, ha inclòs el joc en l’educació. «Amb Gamify your English Classroom els alumnes es converteixen en jugadors», explica Cristina. «Mitjançant un usuari i una contrasenya, els joves creen el seu avatar i poden guanyar insígnies, col·leccionables o punts per mostrar certs comportaments positius durant les classes».

La ferramenta de Cristina Calatayud ha comptat amb el suport de Juan Torres, un docent que du anys defensant la implantació de les metodologies innovadores i de les noves maneres de treballar dins de l’aula. «Les metodologies actives són el motor», reconeix Juan, «i ens ajuden a fer de l’alumnat l’autèntic protagonista del seu procés d’aprenentatge. Hem d’obrir els ulls als estudiants i fer-los entendre que, quan s’impliquen, el seu treball té una repercussió directa en el món que els envolta dia a dia».

A més de la iniciativa de Cristina, es van exposar a l’Aula Magna entre dilluns i dimecres 14 projectes educatius, que finalment quedaran recollits en un volum que versarà sobre totes aquelles ferramentes pedagògiques desenvolupades durant la pandèmia. En aquest sentit, el regidor d’Educació, Óscar Borrell, agraïa «l'esforç de les comunitats educatives que han fet front a la pandèmia amb propostes que en molts casos han vingut per a quedar-se i que són fruit d’un intens treball cooperatiu que l’Ajuntament sempre estarà dispost a seguir posant en valor».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada