dilluns, 22 de març del 2021

L’IES L’Estació commemora el Dia Mundial de la Poesia declamant en diverses llengües un poema de Marc Granell

Laura Barberà , promotora de la iniciativa

El 21 de març és el primer dia de la primavera i també és –tal com va declarar la Unesco el 1999– el Dia Mundial de la Poesia. Enguany, l'IES L'Estació ha volgut celebrar-lo amb el poema La poesia, del valencià Marc Granell (1953), creat especialment per a l'ocasió. 

El professorat de llengües, coordinat per la professora de Valencià Laura Barberà Borràs, ha participat amb l'alumnat de 3r i 4t d'ESO i Batxillerat recitant i interpretant el poema en diverses llengües (valencià, castellà, francés, anglés, llatí, rus, italià, romanés, alemany, occità, portugués o danés). Perquè, com deia Joan Fuster, «Ni tots els versos estan escrits, ni tampoc explotades totes les maneres de recitar-los», i ací en tenim un bon exemple!

Cridem ben fort que la poesia és art, és ritme, és experiència i és cançó. Commemorem el DMP2021 amb aquests vídeos col·laboratius, donant suport a una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes per a la promoció de la cultura catalana dins i fora del nostre àmbit lingüístic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada