dimecres, 10 de març del 2021

Actes en commemoració del Dia Internacional de la Dona 2021

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, celebrat aquest 8 de març, l’IES L’Estació va programar un acte simbòlic amb el qual es va fer ressaltar les evidents discriminacions i desigualtats que encara s’exerceixen sobre les fèmines, que constitueixen la meitat de la població mundial.

La diada, marcada pel context inusitat d’una pandèmia que ha alterat la nostra quotidianitat, es va caracteritzar per la senzillesa (però efectivitat) de les accions. El principal acte de la jornada va consistir en un concert itinerant que fou interpretat per l’alumnat del centre que cursa estudis musicals. L’audició, dirigida pel professorat del conservatori que imparteix docència a l’institut, va tindre com a escenari diferents punts estratègics de les instal·lacions, de manera que la resta de l’alumnat i professorat va poder gaudir del recital des de les seues aules, evitant així les aglomeracions i respectant sempre les distàncies i altres mesures de seguretat.

Un dels moments més espectaculars el trobem en la intervenció d’Arantxa Ferrero, alumna de segon de Batxillerat que va declamar magistralment Se acabó tu historia, un poema feminista de la jove valenciana Marta Fornes amb què es critica el masclisme subjacent en les pel·lícules de Disney. 

A més, tota la comunitat educativa va poder lluir eixe dia una mascareta quirúrgica de color morat, que ja s’ha convertit en un símbol que representa la lluita històrica del gènere femení per una igualtat plena. Les mascaretes, repartides a primera hora del mati i de la vesprada, han estat subvencionades per l’AMPA.

Júlia Sanchis Tolsà, coordinadora d’Igualtat i Convivència del centre, ha aprofitat la jornada per a agrair al professorat dels diferents departaments totes aquelles accions (activitats, projectes, cançons, debats...) que s’han dut a la pràctica dins de les aules amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

També cal reconèixer la gran labor de coordinació entre Estrella Bataller, Cristina Gramatge i Imma Cambra, gràcies a les quals la jornada reivindicativa es va desenvolupar amb completa normalitat.

Visionats de curtmetratges temàtics, exposicions sobre dones francòfones o angleses, reflexions al voltant dels estereotips de gènere, creacions d’imatges representatives del 8 de març, presentacions de científiques, economistes o filòsofes, anàlisis de lletres de cançons de rap i de temàtica feminista, i un llarg etcètera... 

Han sigut algunes de les múltiples activitats realitzades pel professorat de l’IES L’Estació al llarg d’aquestes últimes setmanes. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada