divendres, 26 de febrer del 2021

Concurs literari i de dibuix sobre viure el confinament durant la pandèmia

Una bona part de la població mundial hem viscut vora un any d'una manera molt diferent de com solíem, per la pandèmia de la COVID-19: moltes morts pel virus, crisi econòmica i social, greus problemes en el sistema sanitari, confinaments i restriccions de contactes socials, canvis en les maneres de treballar i d'estudiar i en les maneres d'afrontar el problema a tot arreu del món, crítiques des de diversos angles a la gestió de la crisi, i una angoixa general derivada de la incertesa pel futur; això no ho teníem previst, i no sabem encara els efectes que causarà en les nostres societats a mitjà termini i a llarg.

El Consell Valencià de Cultura considera d'interés que es pronuncien els que segurament han tingut un paper poc protagonista en aquest trasbals general: els xics i les xiques que cursen estudis d'ESO, Batxillerat i FP. Per això, vol dedicar el concurs escolar literari i de dibuix de 2021 a escoltar les seues veus. «Viure en confinament durant la pandèmia» ho hem titulat. Com han viscut aquest temps, què pensen, com creuen que els i ens afecta i afectarà. Com han rebut les crítiques que els han acusats, indiscriminadament, de comportaments irresponsables.

Els seus plantejaments tenen interés justament perquè no responen cap urgència determinada, no protagonitzen cap demanda sectorial ni estan sotmesos, no tenen encara capacitat d'influència social, política ni econòmica. Però el que han viscut i pensen podria significar alguna cosa important per al futur; i per al Consell Valencià de Cultura és una antena preciosa cap a les noves generacions de ciutadans.

ACÍ trobaràs tota la informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada