dimarts, 19 de gener del 2021

El nou equip directiu de l’IES L’Estació (primera part)

L’IES L’Estació va encetar fa cinc mesos un nou curs escolar marcat per una pandèmia mundial, el que ha suposat tot un repte per a l’equip directiu entrant. Fran, Cati, Enrique, José Miguel, Sara i Imma, que des de setembre estan assumint tasques gens senzilles, no han dubtat a rebre el llegat dels membres de la directiva anterior, que el passat mes de juliol s’acomiadava de la direcció d’un centre que ha estat timonejat per Pere Vañó durant huit anys. A pesar del canvi, la il·lusió i el treball conjunt es mantenen intactes.

Durant les properes setmanes anem a conèixer-los un poquet més. Hui és el torn del màxim representant del centre, que ens comenta a grans trets quines van a ser les seues línies estratègiques per als pròxims quatre anys.

Llicenciat en Física Teòrica per la Universitat de València, Francesc Albero Devesa és el nou director provisional. La sobrevinguda d’una inesperada pandèmia i l’ulterior confinament van impossibilitar l’avaluació del seu projecte de direcció a finals del curs passat, per la qual cosa va ser nomenat provisionalment fins que aquest mes de gener es reprenga tot el procés d’elecció.

Fran, tenaç defensor de l’educació per a la sostenibilitat, no lamenta haver deixat la Direcció d’Estudis (tres anys a l’ESO i quatre al Batxillerat) per a convertir-se en el màxim representant del que ha sigut el seu institut com a alumne i com a docent des de fa més de deu anys. «La idea és continuar amb els treballs que estava realitzant amb Pere i l’antic equip directiu», ha declarat en una recent entrevista a la premsa. Però ara, degut a l’excepcionalitat de la situació, la seua prioritat és altra: gestionar de la millor manera possible una crisi sanitària que també està afectant els centres educatius.

Per descomptat, no serà l’únic objectiu que s’ha marcat per a la seua etapa com a director. Altre dels seus afanys és fer realitat el somni de tota la comunitat educativa: la construcció del nou IES L’Estació, «un edifici del segle XXI, sostenible, vinculat a Ontinyent i adaptat a les necessitats dels nous temps», assegura el nostre company.

Per últim, tampoc renuncia a liderar un claustre de professors que defense l’educació pública de qualitat i prioritze la vessant innovadora de l’ensenyament, amb la incorporació de les noves metodologies actives i el treball basat en projectes. Només així, continuant amb la tasca encetada per l’anterior equip directiu, es podrà «parlar d’un centre que conserve el millor del que tenim, incorporant simultàniament el millor del coneixement, l’urbanisme i la cultura actuals, tot per a esdevindre un símbol a la nostra ciutat», conclou Francesc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada