dilluns, 25 de gener del 2021

Conferència sobre espais educatius innovadors a càrrec de l’arquitecte Josu Iriarte

Com ajuda l’espai a millorar l’aprenentatge? És necessari crear espais específics que propicien l’adquisició de coneixements i destreses? Com són els espais més idonis dins de l’àmbit de l’educació?

Són qüestions que en els últims mesos han interessat i preocupat els docents de l’IES L’Estació, sabedors de la construcció en un futur relativament proper d’un nou edifici modern que albergarà les noves instal·lacions del centre. És per això que el claustre de professors ha pogut assistir a una videoconferència sobre espais educatius innovadors impartida per l’arquitecte basc Josu Iriarte.

La xarrada, un exemple de com l’arquitectura ha d’estar sota l’autoritat de l’aprenentatge, va permetre al professorat entendre com el futur s’ha de buscar en els espais col·laboratius, on la versatilitat, la creativitat i el confort tècnic i emocional siguen conceptes prioritaris. «Les aules d’ara són pràcticament iguals a les d’abans», comenta Josu, «però les necessitats actuals no són les de principis de segle. No té sentit, per tant, construir edificis amb el mateix patró».

Conscients de la importància de l’entorn on es desenvolupen les nostres tasques educatives, ara els professors del centre tenim una oportunitat de decidir (o almenys opinar) com hauria de ser l’espai que compartim amb la resta de la comunitat. «Hem d'aprofitar l'ocasió per a reflexionar sobre l'escola que volem», ha manifestat el director, Fran Albero, «i en aquest sentit hem d'estar preparats per si ens pregunten quines són les propostes i necessitats que tenim».

Aquesta jornada virtual, a més d’haver donat peu a interessants aportacions i debats per part del professorat, ens ha proporcionat unes clares nocions sobre l’espai com a element fonamental en l’àmbit educatiu; unes idees que, per què no, podrien fer-se realitat en el nou IES L’Estació.

Soci fundador de l’Estudi d’Arquitectura ‘Iriarte i Salvador’, Josu Iriarte, ponent d’aquesta videoconferència, no sols és un reconegut arquitecte, sinó també el professor responsable del mòdul Espais educatius per a crear i innovar, que s’imparteix en un màster postgrau.

Des del centre li agraïm sincerament la seua intervenció de la setmana passada.

Josu Iriarte durant un moment de la seua ponència el passat dimecres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada