dimecres, 23 de desembre del 2020

Nadal en temps de coronavirus

L’IES L’Estació ha sabut adaptar-se a les circumstàncies en època de covid. Aquest dimarts, últim dia lectiu del primer quadrimestre, l’institut substituïa el tradicional festival nadalenc del saló d’actes per una retransmissió en diferit dels diferents concursos i projectes planificats en aquests mesos. I és que durant bona part del matí cada classe d’estudiants va romandre amb els seus professors habituals a l’aula de referència, des d’on van poder gaudir del visionat de pel·lícules, de jocs en línia, del concert itinerant de l’alumnat del Conservatori o de la retransmissió a què hem fet al·lusió.

La jornada lúdica començava a les huit del matí, moment en què cada grup va poder disfrutar amb companys i professors de diverses pel·lícules. Finalitzada la projecció, el professorat amb docència directa va planificar alguns jocs d’aula fins a l’hora d’esmorzar. Després del primer esplai, l’alumnat del Conservatori Professional de Música va interpretar algunes peces musicals d’esperit nadalenc en diversos punts estratègics del recinte, cosa que va permetre a la resta d’escolars gaudir de l’audició des de les seues aules. 

A partir de les dotze del matí es va retransmetre en diferit i en cada classe un vídeo que donava a conéixer els guanyadors i les guanyadores dels concursos i projectes que han anat realitzant-se al llarg del trimestre. Ací vos presentem la relació de les activitats organitzades.

  • Concurs de Postals de Nadal, organitzat pel Departament de Dibuix: primer premi per a Paula Revert, de 1r de Batxillerat A.
  • Mercat solidari de Nadal a benefici del Projecte Trèvol, que permetia la recollida d’un euro com a donatiu i que organitzava el Departament d’Administració i Finances i el Departament de Comerç.
  • Concurs de microrelats Contra les violències, organitzat pel Departament de Valencià: Ariadna Sanz, pel relat Un futur sense fronteres.
    Iván i Pau, guanyadors de Puja en bici
  • Projecte Puja en bici, organitzat pel Departament d’Educació Física: Pau Santamaría (1r ESO W) i Iván Cambra (2n de Batxillerat B).
  • Concurs de fotografia El Justícia, del Departament de Valencià, que va comptar amb la col·laboració d’Alfred Bernabeu i la participació de l’Ajuntament d’Ontinyent: primer premi per a Berta Santamaría.
  • Concurs de Postals, organitzat pel Departament de Religió: Pablo Navarro (Premi a la millor postal nadalenca), Iván Cucart (Premi a la originalitat) i Carla Musté (Premi al millor missatge nadalenc).
  • Concurs de pastissos en format vídeo, patrocinat per l’AMPA: Jordi Aleixandre Cambra (tercer classificat, de 4t ESO A), Guillem Cambra Picado (segon classificat, de 2n ESO C) i Marc Cremades García (primer classificat, de 1r ESO C).

El vídeo, muntat pels nostres companys Darío i Desi, contenia un missatge final d’agraïment del director del centre, Fran Albero, que en nom de tot l’equip directiu ha expressat la seua satisfacció per haver finalitzat un quadrimestre complicat on hem sabut complir la nova normativa imposada per la pandèmia, la qual cosa ha fet que el nombre de positius a l’IES L’Estació haja sigut relativament insignificant en aquests quatre mesos.

El millor regal, com afirma el director en el vídeo, seria sens dubte retrobar-se en gener. Des de L’Andana vos desitgem unes bones festes.

Encarna Soriano, agraint la participació de la gent en el Mercat solidari
El nostre company jubilat Alfred Bernabeu, acomiadant-se després del passeig literari
Imatge d'un dels participants en el Concurs de Pastissos en format vídeo
Altre participant del Concurs de receptes de Nadal
Concert itinerant de l'alumnat del Conservatori
Concert del cantautor valencià Andrés Valor, uns dies abans de finalitzar les classes
Visita a l'exposició No em toques el WhatsApp, organitzada per l'Ajuntament d'Ontinyent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada