dijous, 17 de desembre del 2020

«La visita d’un gran escriptor», una crònica de l’alumnat de 3r d’ESO

Per Roser Abad Espí i Sílvia Sanz Cambra

El passat dijous 5 de novembre alumnes de l’IES L’Estació de 3r d’ESO van rebre la visita de Vicent Sanhermelando, autor de la novel·la “Esperant la lluna plena”.

Tothom es va reunir a la sala d’actes de l’institut. L'entrada fou amb rigorós ordre alfabètic per respectar les normes sanitàries i l'escriptor esperava dalt de l'escenari. Ja asseguts, dos alumnes de 3r ESO B es van oferir a presentar Sanhermelando i parlar sobre la vida i trajectòria de l’escriptor.

La interessant biografia va donar peu a l’explicació per part de l'autor sobre els personatges més destacats de la novel·la, cosa que va resultar molt útil per a fer memòria de la història. Aquesta breu introducció a l'obra va donar peu al fet que SanHermelando proposara els alumnes fer preguntes i compartir curiositats sobre el llibre, fent així una activitat més interactiva i més interessant. 

Va haver-hi tota classe d’observacions. Des del perquè del tràgic final d'un dels protagonistes passant per la inspiració per elaborar la trama històrica, fins a comentaris sobre fragments de la novel.la que havien cridat l'atenció de l'alumnat. Tothom va disfrutar l’experiència, “una visita per a repetir, espere la segona part” , va dir un dels alumnes.

Finalment tots els joves es van fer una foto amb l'escriptor i, alguns d'ells, es van quedar xarrant amb Vicent Sanhermenaldo compartint una mica més experiències lectores, i també, per què no dir-ho, demanant-li més d'un autògraf. 

"Esperant la lluna plena", un llibre per a gaudir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada