divendres, 18 de desembre del 2020

Juan Luis Belda, guanyador del Premi d’Innovació i Tecnologia d’Innovall

L’IES L’Estació participa en el Foro iMas:)T amb el projecte d’un alumne de 2n de DAW

Juan Luis Belda ha presentat en aquestes jornades tecnològiques una aplicació per al mòbil pensada per a cobrir totes les necessitats d’una comunitat veïnal

Óscar Borrell, regidor d'Educació, entregà el guardó

Imagines una ferramenta tecnològica que ens permeta tindre una comunitat de veïns ben  gestionada? Amb VecindApp, una aplicació creada per un alumne de l’IES L’Estació, és possible. Aquest divendres, en el marc de la novena edició del Foro I+T, impulsat pel consistori ontinyentí amb el suport del Clúster Innovall, Juan Luis Belda Ortolá ha exposat aquest projecte personal que optava al Premi a la creativitat i la innovació del millor projecte final de Cicle Superior, un guardó que finalment ha aconseguit. «Haver participat en les jornades per a promocionar el seu disseny és ja tot un èxit», s’ha assegurat des del centre.

Segons explica el mateix creador, VecindApp té les dues característiques fonamentals que ha de presentar una bona aplicació: accessibilitat i comunicació. «Aquesta app», comenta Juan Luis, «està pensada per a aconseguir que tots els convivents d’una comunitat puguen estar comunicats, però sense barrejar els assumptes comunitaris amb els personals o els d’àmbit professional».

L’objectiu, per tant, és crear una plataforma per a mantenir la gent informada i interconnectada, respectant sempre la seua privacitat. «Per què he de donar el meu número de mòbil a qualsevol?», es pregunta Juanlu. «VecindApp identifica a cada usuari pel seu número de porta, que és tot el que es necessita saber».

L’aplicació permet, entre altres serveis, tindre sempre informació actualitzada, accedir a la factura comunitària de la llum, enviar missatges privats per a una comunicació més directa o rebre notificacions rellevants sobre avaries que puguen afectar, per exemple, a un tall del subministrament de la llum.

Quan l’app estiga totalment acabada i perfeccionada, la idea es pot extrapolar, assegura aquest programador, a qualsevol altre sector on la gent es mostre gelosa de la seua privacitat. 

1 comentari: