dilluns, 25 de setembre del 2017

Educant per aconseguir unes ciutats sostenibles

L'alumnat de l'IES L'Estació se suma a la celebració del «Dia Europeu sense Cotxes»
Aquest institut organitza una pujada al centre en bicicleta amb l'objectiu de reivindicar un model de mobilitat urbana sostenible per a Ontinyent
Paloma Tortosa, l'estil en persona.
En la foto inferior, Silvia Sancho,
Secretària del centre, optà per pujar a peu
Amb motiu del «Dia Europeu sense Cotxes», que se celebra cada 22 de setembre, l'IES L'Estació ha impulsat una activitat formativa destinada a divulgar els beneficis de deixar els vehicles privats a casa i a promoure entre familiars i coneguts de l'alumnat el transport públic. Per aquesta raó, desenes de joves, acompanyats per Pere Vañó, director del centre, i Paloma Tortosa, cap del Departament d'Educació Física, han participat un any més en una pujada a l'institut en bicicleta per tal de defensar l'ús d'aquest mitjà de transport saludable i no contaminant.
La marxa ciclista, que arrancava de bon matí dels col·legis Carmelo Ripoll i Lluís Vives, va transcórrer amb esperit jovial pel traçat dels Camins Escolars Segurs, un ruta pedestre inaugurada el 2014 pel consistori ontinyentí que ha permés en tres anys reduir la congestió de trànsit als voltants de l'institut i lluitar contra el sedentarisme. Amb la celebració d'aquesta jornada, l'IES L'Estació critica una vegada més els efectes negatius que produeix la «cultura del cotxe» i es reafirma en un pensament ben clar: considerar els peus, la bicicleta o el transport públic excel·lents alternatives a les actuals pautes de mobilitat.
El «Dia Europeu sense Cotxes» va nàixer l'any 2000 com a instrument de reflexió individual i col·lectiva sobre l'ús irracional de l'automòbil a les ciutats i el seu impacte ambiental sobre l'entorn. Segons dades recents, el transport genera el 20% de la contaminació atmosfèrica a la Unió Europea i és responsable del 40% de les emissions urbanes.  
Els Camins Escolars Segurs, una alternativa saludable
L'institut també ha volgut celebrar aquesta jornada tan especial fent participar l'alumnat de 4t d'ESO en el concurs d'Instagram #HuiDescansaElCotxe, una iniciativa de la Generalitat que anima els joves valencians a pujar una foto a aquesta xarxa social amb algun familiar o amic conductor mostrant les claus del seu vehicle. 
Programant l'eixida
De camí  a l'institut
Pere Vañó també va matinar per acompanyar el seu alumnat
La recta final
L'arribada
Dos joves ciclistes que han donat exemple de vida saludable
A punt d'entrar a classe, després del trajecte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada