divendres, 8 de setembre del 2017

Calfant motors per al curs 2017-2018

L'IES L'Estació obri el nou curs amb més alumnat, un major nombre de recursos i nous programes educatius
En aquest any d'eleccions al Consell Escolar, el centre ontinyentí, que estrena nova junta de l'AMPA, encara amb el optimisme de sempre els propers nou mesos
Alumnes de l'any passat que en breu començaran
el seu últim curs d'institut: 2n de Batxillerat
Al voltant de 750 joves estudiants d'Ontinyent —un grapat més que l'any anterior— començaran el proper dilluns 11 de setembre un nou curs acadèmic a l'IES L'Estació, un centre educatiu que comptarà també amb un augment de la plantilla del seu professorat. Aquest increment dels recursos humans permetrà oferir als escolars una atenció més personalitzada, "el que redundarà en benefici de l'alumnat", ha declarat recentment el director de l'institut, Pere Vañó.
Altra de les novetats que porta el proper curs és la presència a les aules de dos nous programes per al perfeccionament del rendiment dels estudiants: el PMAR —Programa de Millora de l'Aprenentatge i del Rendiment—, que s'ha proposat enguany a aquells alumnes de 3r d'ESO amb dificultats rellevants d'estudi; i el PR-4 —Programa de Reforç en 4t d'ESO—, amb què es pretén lluitar contra el fracàs escolar en un curs on l'alumnat ha d'obtindre el corresponent títol acadèmic que li facilitarà l'accés a altres ensenyaments o al món laboral.
L'IES L'Estació, que ha obtingut un 100% d'aprovats en les últimes proves de la PAU, també ampliarà a partir d'aquest mes el Programa Plurilingüe que ja aplicava altres anys en el primer cicle de la Secundària Obligatòria. Així, les assignatures de Música i Plàstica no seran les úniques que s'impartiran en anglés en alguns grups de 1r i 2n d'ESO. Ara s'incorporarà en tercer i quart la matèria d'Informàtica, el currículum de la qual s'ensenyarà en aquesta llengua germànica. L'objectiu del programa, que recull l'esperit europeu de l'aprenentatge de llengües, és, fonamentalment, aconseguir que l'alumnat domine apropiadament almenys un idioma estranger.
Pel que fa a innovació educativa, l'IES L'Estació continuarà apostant per les noves metodologies didàctiques estimulants com ara la Gamificació o incorporació a l'aula de les tècniques dels jocs. Per aquest motiu, el Departament d'Informàtica, que va presentar l'any passat un nou projecte de renovació pedagògica, seguirà ajudant, orientant i animant la resta del professorat de l'IES L'Estació perquè incorpore amb determinació aquelles noves ferramentes didàctiques amb les quals es busca implantar un aprenentatge actiu i significatiu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada