divendres, 19 de maig del 2017

Un nou desafiu per a l'IES L'Estació

El gran concurs The Big Challenge arriba a l'IES L'Estació
Més de 600 000 alumnes de Secundària de tota Europa participen anualment en aquest certamen que fomenta la cultura anglesa i potencia l'ús de l'idioma
Per primera vegada, l'IES L'Estació, mitjançant el seu Departament d'Anglés, ha inscrit l'alumnat del centre en The Big Challenge, un concurs nacional pensat per als estudiants de Secundària que desitgen demostrar amplis coneixements sobre la cultura i la llengua angleses. La prova, que s'ha dut a terme aquest mes de maig al saló d'actes de l'institut, fou realitzada per un total de 84 alumnes dels quatre nivells de l'ESO, que durant 45 minuts contestaren al voltant de 50 preguntes en format test sobre qüestions gramaticals, lèxiques, ortològiques i culturals.
L'objectiu principal del concurs, que també s'organitza en altres països europeus a causa del notable èxit de la competició, és afavorir sobretot l'aprenentatge d'aquesta llengua a través d'una activitat lúdica de caràcter pedagògic. "Al llarg del curs", ens explica la cap del Departament d'Anglés, Cristina Calatayud, "el nostre alumnat ha pogut accedir a la plataforma The Big Challenge, que conté jocs i aplicacions interactius per escalfar durant tot l'any. No obstant això, considerem que el més important és que els joves hagen aprés divertint-se, perquè el que compta és participar".
De fet, tots els concursants, independentment del rendiment obtingut, rebran com a recompensa un diploma i un pòster. A més, es farà lliurament d'un obsequi addicional a l'alumne o alumna amb el millor resultat de l'IES L'Estació, i els millors competidors de cada nivell educatiu aconseguiran les medalles del School Award i els premis del Challenge i del Twenty Award. Finalment, per als aspirants amb excel·lent puntuació estan reservats els prestigiosos guardons provincials i nacionals, que es coneixeran el proper mes de juny.
The Big Challenge, magnífica ferramenta de motivació, va nàixer a França el 1999 gràcies a un grup de professors d'anglés que celebrà el primer concurs el 18 de maig d'aquell any. Des d'aleshores, Alemanya, Àustria, Suècia, Polònia o Espanya són alguns dels països que participen en aquest certamen finançat íntegrament amb els tres euros i mig aportats per cada alumne per la seua inscripció. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada