dimecres, 3 de febrer del 2016

L'IES l'Estació, solidari amb el poble saharauí

L'IES l'Estació ha col·laborat en una campanya de recollida d'aliments per al poble saharauí dels campaments de Tinduf. La recollida s'ha fet en col·laboració amb l'IES Manuel Broseta de Banyeres de Mariola, a través de l'associació de Villena Desierto de la Hamada.

Es calcula que, entre els dos centres, s'han pogut arreplegar més de mil quilos de diferents aliments com ara oli, arròs, llegums o pasta. L'organitzadora del nostre centre, Antònia Llinares i la seua filla Berta, responsable a l'IES Manuel Broseta, volen donar les gràcies per l'extraordinària participació de l'alumnat i del professorat, i també volen destacar l'enorme ajut realitzat per l'AMPA del centre. Els aliments seran enviats aquest mateix mes de febrer als campaments del desert del Sàhara.


ACNUR estimava en 2005 un nombre de "refugiats vulnerables saharauís" de 90.000 persones, fins a fer un cens per determinar el nombre exacte de refugiats als campaments establerts en condicions infrahumanes enmig del desert d'Algèria, després de veure's obligats a marxar del seu país, el Sàhara Occidental, en 1976, fa just 40 anys.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada