dimecres, 17 de febrer del 2016

Second Round, últimes actuacions artístiques a l'IES l'Estació


Uns murals de grans dimensions i la realització d'una magna exposició pictòrica d'exalumnes són les darreres actuacions programades

L'alumnat de Tècniques d'Expressió Graficoplàstica i de Dibuix Artístic, de 1r i 2n de Batxillerat, ha presentat els murals realitzats a la façana oest del saló d'actes de l'IES l'Estació. La realització d'aquestes intervencions pictòriques de grans dimensions s'emmarca dins dels actes i actuacions de la iniciativa Second Round: art i lluita als instituts valencians’, que pretén donar visibilitat a tot allò relacionat amb les arts en el món educatiu, i que aglutina la Universitat de València i dotze instituts valencians que imparteixen el Batxillerat Artístic. 


Les imatges dels murals, dissenyades i realitzades per l'alumnat sota la direcció del professor Joan Cogollos, tenen una clara voluntat de conscienciació social. Hi destaquen la crítica al capitalisme, representat per diferents visions del codi de barres (com a resultat de l'evolució i com a gàbia i presó, que finalment serà destruïda); també la imatge de L'home de Vitrubi, paradigma del pensament humanista i que expressa el desig de superar l'actual crisi de valors; i especialment és present la interpretació de l'Uncle Sam, que ací personifica l'IES l'Estació, amb un eslògan adreçat al jovent: "Tu ets l'únic responsable del teu futur", que reclama el compromís de cadascú per canviar les coses.


El professor Joan Cogollos, destaca la dificultat tècnica del projecte, ja que s'ha hagut de treballar amb grues, i la dificultat de coordinar i realitzar aquesta gran obra sense haver d'interferir en les altres classes. Per altra banda, aquest mateix professor ens anuncia en primícia la propera exposició col·lectiva d'obres d'exalumnes de l'IES l'Estació i que s'inaugurarà el proper dia 15 d'abril en la seu del Centre Cultural Caixa Ontinyent: "Serà potser la més gran exposició en qualitat i quantitat que s'haja realitzat mai a la ciutat, ja que ja han manifestat la seua voluntat d'exposar més de quaranta exalumnes del Batxillerat Artístic d'aquest centre". L'exposició arreplegarà diferents activitats de caire artístic, com ara dansa, performance, música, pintura, il·lustració, graffiti, etc.
 Podeu gaudir de més imatges i vídeos al bloc SECOND ROUND, que manté l'alumnat de 4t ESO.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada