dijous, 25 de febrer del 2016

Conferència sobre l'ús responsable de les xarxes socials a l'IES l'Estació

Organitzat per l'IES l'Estació, Dimecres 24 de febrer, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, va tenir lloc una oportuna i interessant conferència d'en Sergio Fernández,  sergent de la Guàrdia Civil, sobre l'ús responsable de les xarxes socials. 

El conferenciant va fer especial èmfasi en els delictes originats per un ús inadequat de les xarxes socials, ja que aquestes resulten un camp obert a suplantacions, enganys i altres usos delictius. El ponent va exposar exemples reals de delinqüència activa; és a dir, conscient; però també casos de delinqüència passiva, desenvolupada sense el coneixement ni el consentiment de l'usuari, el qual, en últim terme, n'és el responsable.

Seguint aquesta tònica, el Sergent Sergio Fernádez va aportar determinades recomanacions sobre com usar els perfils en les xarxes socials; com confeccionar-nos un perfil blanc, que no done determinada informació confidencial; i també  de com prendre precaucions respecte a l'ús que en puguen fer els nostres fills i filles d'aquestes xarxes interactives, avui dia tan comunes.

La xarrada va ser molt ben valorada pel nombrós públic assistent, tant per l'actualitat del tema com per l'exposició magistral del ponent. Sergio Fernández és el Sergent en Cap del Grup I de la USECIC (grup especial de la Guàrdia Civil) i és especialista en violència de gènere i en delictes telemàtics i l'ús irregular de les xarxes socials. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada