diumenge, 13 de desembre del 2015

Alba Tolsà Pastor, nou premi extraordinari de Secundària

Alba Tolsà
Alba Tolsà Pastor és enguany la nostra "Premi Extraordinari de Secundària", concedit per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, en obtenir una nota mitjana de 10 en el darrer curs de l'ESO. Aquest premi serà anotat en el seu expedient acadèmic i l’alumna rebrà un diploma a l’excel·lència en el rendiment acadèmic, en un acte organitzat a l’efecte. Per altra banda, el seus companys Victor Blanco Bataller, amb un 9,82, i Marc Úbeda Gandia, amb un 9,73 es troben ben a prop del selecte grup que ha obtingut l'excel·lència en ESO. 

Alba amb la seua germana Carmen
Alba, la filla menuda de Jesús i de Tere, és la tercera de tres germanes, també alumnes de l'IES l'Estació; Anna és perruquera i Carmen, infermera. Igual que el seu company Marc Úbeda, Alba forma part del nombrós grup d'alumnes de Fontanars dels Alforins del nostre centre, de l'esforçat grup de persones que cada dia ha de matinar una hora més que la resta i arribar a casa una hora més tard. Així que Alba en representa ben bé el seu paradigma: treballadora, discreta, intel·ligent, amb una mirada neta i franca, i sempre amb un somriure als llavis. Però potser el detall que més caracteritza l'alumnat de Fontanars és el sa orgull de ser d'aquest bonic racó del planeta Terra, d'aquesta "Toscana valenciana" que sempre imaginem tan idíl·lica. "M'encanta eixir amb els amics i amigues pel poble, perquè tots ens hi coneixem, i també participar en les nombroses activitats que s'organitzen entorn de diverses entitats, com són per exemple els festers", ens explica Alba.

Alba estudia Primer del Batxillerat Científic. La seua idea és fer Medicina o una altra carrera relacionada amb les Ciències de la Salut, ja que opina que són carreres pensades per ajudar al proïsme, a aconseguir la felicitat dels altres. Sap que és complicat arribar a obtenir la nota mitjana necessària per poder accedir-hi, però confia que hi arribarà. Potser per això, Alba es mostra molt exigent respecte del seu professorat. Del seu pas pel col·legi de Fontanars, recorda el seu mestre, Rafael Benavent: "Encara que en aquell moment jo no ho sabia valorar, després, en arribar a l'institut, em vaig adonar que anava un pas per davant de la resta de companys, ja que havia estat molt ben preparada". Les assignatures que més li agraden d'enguany són Biologia, Anatomia Aplicada i Anglès, però també valora molt positivament les classes de Matemàtiques: "És un plantejament molt exigent, i ja sé que costa molt obtenir una bona nota, però sempre tens la sensació que aprens i que les coses, els conceptes, es queden ben clars".

"Per a mi, rebre el Premi Extraordinari suposa la recompensa final de l'ESO i de quatre anys d'estudi. L'impuls i ajuda per tal de seguir estudiant i poder aconseguir les metes proposades per als meus futurs estudis. Sense cap dubte, una satisfacció personal", ens confessa Alba;  en definitiva, un exemple a seguir, la qual cosa és de segur el sentit principal que tenen aquests premis extraordinaris que atorga Conselleria. 
Enhorabona, Alba. Endavant!      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada