dilluns, 17 de juny del 2024

Ontinyent acull la I Trobada de Secundària i Batxillerat de La Vall d’Albaida


La ciutat d’Ontinyent acollia aquest divendres al recinte firal la I Trobada de Secundària i Batxillerat de La Vall d’Albaida, en la jornada prèvia a la Trobada d’Escoles en Valencià que va tindre lloc a Otos aquest dissabte.

La trobada, organitzada amb el suport de l’Ajuntament per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià (COVALBA), Escola Valenciana i els IES Jaume I i L’Estació, reunia centenars de joves adolescents, al voltant de 900, arribats dels centres educatius de la comarca, sota el lema “Fem poble, parlem valencià". El matí va incloure diversos tallers i una fira on els centres educatius participants han exposat diversos projectes didàctics.

Les activitats musicals també foren les protagonistes de la diada. Es va poder gaudir de l’actuació sobre l’escenari de Karlos K-DJ, així com dels tres grups finalistes del Premi Ressonant: «La banda del pati», del Col·legi La Milagrosa; «Fil i Cotó», de l’IES Biar, guanyador d’aquesta edició, i «Fem Fem», de l’IES L’Estació. «Amb Ressonant volem estimular els talents creatius dels nostres centres perquè s’inicien en el món musical component i interpretant en valencià», ha manifestat la nostra companya Laura Barberà, membre de COVALBA.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, que acudia acompanyat del regidor d'Educació, Ferran Gandia, destacava que per a Ontinyent «és un orgull rebre a tot l’alumnat i els centres participants en la trobada, que acollim des de la plena convicció de la defensa de la nostra llengua».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada