divendres, 30 de juny del 2023

Un curset de primers auxilis forma l’alumnat de l’IES L’Estació

Qualsevol persona pot salvar una vida. Amb aquesta filosofia tres docents de l’IES L’Estació han oferit un curset de formació en primers auxilis adreçat als joves de 2n d’ESO. Christian Calatayud, Pablo Ferrer i Cristina Giménez, professors que imparteixen les matèries de Geografia i Història i Tecnologia, van concentrar els seus esforços per a sensibilitzar els nostres escolars de la importància d’adquirir una formació bàsica que ajude a detectar situacions d’emergència relacionades amb el dia a dia.

El taller, que combinava teoria i pràctica, va proporcionar uns conceptes elementals al voltant dels primers auxilis, com ara el PAS, acrònim de Protegir, Avisar i Socórrer, tres accions que s’han d’assumir en cas d’accident. Els participants, amb l’ajuda de maniquins de reanimació, també aprengueren a realitzar una PLS (posició lateral de seguretat) o una RCP (reanimació cardiopulmonar). Finalment, el curset va fer possible que l’alumnat es familiaritzara amb l’ús del DEA, és a dir, el desfibril·lador extern automàtic.

Sens dubte, tindre coneixements sobre primers auxilis és important, ja que pot evitar la mort d’una persona mentre arriba l’assistència professional mèdica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada