dimecres, 14 de setembre del 2022

Inici de les classes

L’IES L’Estació ha tornat a viure aquest dilluns una jornada de retrobades, emocions intenses i nervis a flor de pell. Perquè l’inici del nou curs escolar 22-23 ja és una realitat. 

Més de 800 alumnes i al voltant de 112 professors i professores han omplit unes aules que havien estat buides des de finals de juny. I tots ho han fet amb plena normalitat, sense mesures, restriccions sanitàries o protocols anticovid. De fet, les mascaretes que ens han acompanyat durant dos cursos complets, colpejats per una pandèmia mundial, han passat, de moment, a la història.

Però la tornada a l’escola ha vingut marcada també per altres importants novetats. La principal és la implantació en els nivells imparells dels currículums que fixa la LOMLOE, una normativa que ja va entrar en vigor l’any passat en aspectes com ara els criteris d’admissió als centres o la promoció de curs amb diverses matèries suspenses. El que enguany centrarà la nostra atenció és l’aprenentatge cooperatiu, l’avaluació per competències, la impartició d’assignatures noves o l’ampliació de les modalitats del Batxillerat.

Preocupa, sobretot al professorat, el canvi metodològic que proposa la nova legislació, segons la qual cal centrar-se no tant en l’adquisició de sabers com en l’assoliment de les competències específiques i clau. 

El que sí està clar és que amb la implicació de tota la comunitat educativa anirem fent camí a poc a poc, sense perdre mai de vista el nostre principal objectiu: aconseguir l’evolució personal, emocional i social de tot el nostre alumnat.

Benvinguts i benvingudes a un nou curs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada