dimecres, 2 de febrer del 2022

L’IES L’Estació participa en el programa COEDUCACENTRES

La Conselleria d’Educació ha impulsat un projecte pilot, en el qual estem col·laborant setanta centres de tota la Comunitat Valenciana, que contribuirà a donar-nos les eines teòriques i pràctiques adequades per a millorar la convivència entre tota la comunitat educativa, la igualtat efectiva de xiquetes i xiquets i la cultura de centre basada en el diàleg i la pau. L’objectiu del projecte està ben definit: avançar cap a una societat més justa i igualitària, lliure d’estereotips sexistes, on l’educació afectiva i sexual ajude a prevenir problemes tan greus com la violència de gènere.

Per a la posada en pràctica del programa COEDUCACENTRES, la participació de tota la comunitat escolar s’està produint en diferents nivells. D’entrada, un grup motor està rebent una formació en la qual participen diferents membres de la comunitat: famílies (Marisa Ruiz, presidenta de l'AMPA), professorat, alumnat i personal d'administració. També comptem amb la col·laboració de diversos agents externs, com per exemple el Consell Local de la Joventut (Tècnica de Joventut, Maria Navarro), la Regidoria de Joventut (Tècnica de Joventut, Lucía García) i el Gabinet Psicopedagògic Municipal (José Luis Gandia).

En aquestes formacions, pretenem analitzar com és el nostre centre educatiu, contribuir a l'erradicació de la desigualtat i dur a terme accions conjuntes en matèria d'igualtat. També hi ha un equip format per professorat que, paral·lelament, s'està encarregant de portar endavant una anàlisi dels documents del centre per a actualitzar-los des d'una perspectiva coeducativa. 

Aquest projecte pilot serà presentat en una jornada on tots els centres educatius compartiran les seues experiències i reptes assolits. Serà divulgat en la jornada de difusió dins del centre i en la jornada intercentres el 28 de juny del 2022. Aquesta difusió serà molt important perquè donarà a conèixer la proposta d’actualització del Projecte Educatiu amb visió coeducativa consensuada entre tota la comunitat escolar.

Vos deixem amb el vídeo explicatiu que ha elaborat la nostra companya Laura Barberà Borràs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada