dimecres, 9 de febrer del 2022

Cinc estudiants de l’IES L’Estació participen demà en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Hugo Bataller, Pau Montés, Lluís Navarro, Berta Santamaria, Ana Soler i Víctor Llopis (reserva), estudiants de 1r de Batxillerat, participaran a partir de demà en la Lliga de Debat, una competició d’oratòria on diversos equips d’escolars de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat amb l’objectiu de fomentar l’ús respectuós de la paraula i del valencià com a llengua vehicular.

El concurs, impulsat per la institució sense ànim de lucre Xarxa Vives, s’iniciarà aquest dijous amb les fases locals classificatòries, que es disputen entre els equips inscrits en una mateixa universitat. En concret, el nostre alumnat s’enfrontarà dialècticament contra tres instituts més a la Universitat Politècnica de València. Un dia després, el divendres 11 de febrer, competiran entre ells altres quatre centres, de manera que els guanyadors de cada jornada passaran a la semifinal i final de la fase local, que se celebrarà el dissabte dia 12. L’equip que supere aquesta etapa tindrà dret com a recompensa a participar en la gran final en representació de la universitat de referència, amb les despeses del viatge i de l’allotjament cobertes.

El debat de la present edició versarà sobre la ciència i els seus límits, un tema complex per al qual han comptat amb l’ajuda dels seus professors Vicent Ferrero, Aloma Martínez i Darío Oltra, que els han guiat en la recerca d’arguments i contraarguments. «Hem treballat mitjançant el Drive, compartint notícies d'actualitat, articles científics o ressenyes, i construint entre totes i tots els al·legats, les refutacions i les conclusions», ha explicat Aloma a L’Andana.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat s’adreça a l’alumnat de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius d’entre 15 i 18 anys, de la Franja de Ponent, Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra, Catalunya Nord i Sardenya. Organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, i Escola Valenciana en el cas del País Valencià, la Lliga de Debat compta també amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ajuntament de València hi col·laboren, a més de diversos ajuntaments: el de Castelló de la Plana, Guadassuar, Mataró, Olot, Roses, Salt, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa i Vic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada