dimecres, 22 de desembre del 2021

Últim Nadal al vell edifici de l’IES L’Estació

Si les previsions s’acompleixen, el de 2021 serà l’últim Nadal que l’IES L’Estació passarà en l’actual edifici, ja que el canvi a l’aulari previst mentre duren les obres del nou centre serà en desembre de 2022. Amb aquesta il·lusió en ment, hui hem acomiadat el primer trimestre.

No obstant això, les activitats inicialment previstes per al 22 de desembre han hagut de ser cancel·lades a causa de la situació sanitària, que ha empitjorat en les últimes setmanes. Però ni la covid ni la nova variant òmicron han impedit celebrar els Nadals durant l’ultima jornada lectiva, això sí, amb molta precaució i complint en tot moment les mesures que figuren en el Pla de contingència.

Com a conseqüència, alumnat i professorat han passat la major part del temps a les seues aules, respectant l’horari habitual, tot i que s’ha permés eixir al pati en hores de docència per a realitzar aquelles activitats lúdiques preparades prèviament pel docent del grup.

L’únic moment en què els estudiants havien de romandre a classe amb els seus professors era a les 11:30, una hora que estava reservada per a projectar tots els vídeos dels concursos realitzats al llarg del trimestre.

  • Concurs de postals de Nadal, organitzat pel Departament de Dibuix.

Premi primer cicle: Marc Gisbert (2n d’ESO).

Premi segon cicle: Àfrica Ferri (3r d’ESO).

Postal guanyadora: Aitana Penadés (1r de Batxillerat).

  • Concurs fotogràfic “El Justícia”, del Departament de Valencià, que ha comptat amb la col·laboració d’Alfred Bernabeu i el patrocini de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Primer premi: Maria Gandia Tortosa

Segon premi: Pau Gramage Micó

Tercer premi: Pau Gironés Musté

  • Concurs de microrelats per a 3r d’ESO, organitzat per la professora de Valencià Laura Barberà, on han resultat premiades aquestes narracions, que pots llegir ací o en el vídeo que adjuntem al final de l'entrada:

L’Infern, de Marcos Ribera Úbeda.

Les coses senzilles, d’Alba San Ruperto Ibáñez.

La meua llibertat, d’Andrea Aguirre Zapata.

Cap al migdia una xicoteta delegació, formada per Direcció, pel professorat del departament implicat, per mares i pares de l'AMPA i per un Rei d’Orient, va visitar les classes corresponents per a lliurar els premis o reconeixements a l'alumnat guardonat que hem detallat abans. 

Per altra banda, els escolars de 3r d’ESO, que han treballat els Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’assignatura de Projecte Interdisciplinari, han organitzat un xicotet mercat solidari amb uns detalls nadalencs elaborats per ells mateixos. Els diners recaptats es destinaran íntegrament a l’Associació contra el càncer d’Ontinyent, ANIMA.

A més, els estudiants de 1r d’ESO que cursen la matèria optativa de Francés han volgut felicitar-nos els Nadals cantant la cançó On écrit sur les murs, de Kids United. Per a tal finalitat, amb l'ajuda de la seua professora, Júlia Sanchis i Tolsà, han gravat unes imatges que vos oferim al final d’aquesta entrada.  

El matí va concloure amb l’acomiadament a la nostra companya Encarna Soriano, que es jubila. Per aquest motiu, li vam retre un merescut homenatge als jardins del centre. En tornar de les vacances, L’Andana oferirà als seus lectors i lectores un ampli reportatge on repassarem la trajectòria d’aquesta professora del Departament d’Administració.

Bones festes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada