divendres, 17 de desembre del 2021

Alicia Castellet, autora del cartell de l’entrada exterior al centre

«L’educació i l’aprenentatge són molt importants per a obtenir uns valors i uns coneixements útils per al futur, i l’IES L’Estació ens regala la possibilitat d’aprendre de la mà dels seus professionals. Per aquest motiu, el cartell ens convida a deixar-nos guiar per aquests docents amb entusiasme i il·lusió. Perquè ells ens oferiran una ajuda extraordinària per a poder continuar per un camí que realment ens farà feliços».

Amb aquestes paraules ha volgut presentar Alicia Castellet la lona que decora l’entrada exterior al centre, un cartell de colors vius que contrasten amb el negre que ha sigut dissenyat per aquesta estudiant de 2n de Batxillerat Artístic. A pesar de la seua senzillesa i esquematisme, la simbologia està ben present en la imatge. La mateixa autora aclareix que les petjades de la part inferior representen els diferents itineraris acadèmics que es poden seguir a l’institut. Així, a la part esquerra trobem la rama cientificotècnica; per aquest motiu, s’ha dibuixat una lupa d’investigador, un teclat d’informàtic, un microscopi o un matràs. A la part superior dreta, la silueta obscura que llig sobre un volum encarna les lletres i les humanitats. Finalment, sota aquesta imatge apreciem diversos objectes que es relacionen amb la rama d’arts: un pinzell, una paleta de colors, un maniquí, un cavallet, un pot de pintura...

No obstant això, Alicia vol incidir en la idoneïtat de no entendre aquestes tres rames com si foren tres compartiments estancs. Per a l’autora totes elles estan vinculades i així ho ha volgut plasmar en el cartell. De fet, si ens fixem amb atenció, podrem constatar que del matràs brollen unes grafies i que la rama de lletres i la d’arts estan unides per un pinzell. «Un científic ha de ser creatiu com un artista o escriptor quan realitza experiments nous», explica Alicia, «a més, en qualsevol àmbit és fonamental saber dominar el llenguatge. També la tecnologia està cada vegada més present en la societat, i tant les humanitats com les arts han d’adaptar-se a aquesta realitat».

La imatge ve acompanyada d’unes paraules en vers del nostre company Pep Calero, amb les quals tanquem aquest article.

Evoquem velles essències...

tendres llavors que germinen:

D’arts, de lletres, de ciències,

noves andanes transiten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada