dilluns, 23 de desembre del 2019

NADAL DEL 2019

L'IES L'Estació celebra el Nadal amb una jornada lúdica que posa punt final al primer trimestre
Fotos, Toni Ferrero Belda
Entrega dels guardons de El Justícia, als quals també
va assistir el nostre company jubilat Alfred Bernabeu
Les inclemències meteorològiques del passat divendres 20 de desembre, últim dia de classe, no han pogut deslluir un matí que ha omplit les aules i els corredors de l'institut de bullici i d'intensos sentiments de satisfacció. A pesar que el fort vent va obligar la directiva a suspendre, per precaució, les competicions esportives, la resta d'activitats programades al bar, al gimnàs i a altres zones interiors no patiren cap modificació i contribuïren, com és habitual, a incrementar l'animació de l'ultima jornada lectiva abans del parèntesi nadalenc.
Paco Gimeno guia els seus alumnes
A les dotze i quart en punt, després dels tallers que es van organitzar al llarg del matí, el saló d'actes de l'IES L'Estació va obrir de bat a bat les seues portes per a acollir tota la comunitat educativa, que va poder disfrutar, primer de tot, d'un extraordinari concert de trombó i saxo executat pels estudiants del nostre centre que també es formen al conservatori. Els joves músics, conduïts pels professors Paco Gimeno i Aroa López, interpretaren diverses peces, entre les quals hem de destacar el tema de Europe The Final Countdown o un popurri de les més conegudes nadales.
Vicent Belda, amb Joan Sanchis,
Alfred Bernabeu i Óscar Borrell
Finalitzat el concert, Pere Vañó, el nostre director, actuà de nou com a presentador en l'entrega de premis. El primer guardó que es va lliurar fou per a Àngel Cano Muñoz, guanyador de la nova edició del concurs fotogràfic «Passeig literari per la Vila», un certamen patrocinat per la Regidoria de Patrimoni i organitzat anualment pel Departament de Valencià amb el qual es pretén immortalitzar els racons més bells d'aquest barri declarat Bé d'interés cultural. Els encarregats de reconéixer els guardonats d'enguany foren el regidor d'Educació, Óscar Borrell, i un representant de la Regidoria de Patrimoni, Joan Sanchis, que va recordar amb nostàlgia el seu pas com a estudiant pel nostre institut i va apel·lar els ciutadans perquè saberen valorar Ontinyent, "un poble ple d'història que és l'enveja d'altres localitats", assegurà amb fermesa Sanchis.

Guardonats en el Concurs de pastissos
Sobre l'escenari del saló d'actes també vam poder presenciar el lliurament d'altres premis que són habituals a l'IES L'Estació. Per un costat, el professor Ximo Epifanio, vestit amb la seua indumentària nadalenca habitual, va recompensar els tres estudiants autors de les millors postals de Nadal: Mireia Campos (Batxillerat), Gemma Francés (segon cicle) i Nuria Cañete (primer cicle). Per l'altre, l'AMPA, promotora del Concurs de pastissos, lluirà tres xecs regal per a les tres elaboracions culinàries guanyadores d'aquest certamen: la de Mercé Martí i Arnau Rubio (primer premi), la de Mireia Campos (segon premi) i la de Jordi Aleixandre (tercer premi).
Laura, Cristina i Vanesa, en el Mercat solidari
L'altra gran protagonista de la jornada va ser la solidaritat de tots aquells que, d'una manera o d'altra, s'han bolcat en el III Mercat solidari, gràcies al qual hem pogut recaptar quasi 300 euros que aniran destinats al Projecte Trèvol, una estructura de suport formada per diversos professionals que actuen com a intermediaris entre les persones que presenten alguna discapacitat i la societat.
El matí es complementà amb el popular i massiu Just Dance, que ha possibilitat als estudiants i també al professorat imitar les coloristes coreografies que ofereix aquest videojoc musical. Les altres activitats que es van realitzar al llarg de la jornada foren els múltiples tallers de caràcter formatiu: les manualitats del professor de Biologia Salvador Argente, la impressió en 3D, el llenguatge de programació Scratch, la competició d'escacs, l'entrenament Crossfit...
Com sempre, des de L'Andana us desitgem un bon Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada