dilluns, 2 de desembre del 2019

L'alumnat d'FP participa en unes jornades sobre la ciutat com a espai educatiu

L'alumnat de 1r i 2n dels cicles formatius d'SMX i DAW, junt amb el seu professorat, ha participat en unes jornades organitzades per l'Ajuntament d'Ontinyent amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. L'objectiu de l'encontre era donar a conéixer a la ciutadania els diferents aspectes de l'FP, que són crucials per a millorar l'atur dels joves i col·laborar significativament en el desenvolupament del teixit industrial de la zona. A més, es va parlar de la innovació educativa que s'està aplicant als centres per tal d'aconseguir que els estudiants aprenguen de forma col·laborativa i adquirisquen les destreses més adients per al seu futur laboral.
La jornada la va inaugurar el nostre company Juan Torres, que ja s'ha convertit en tot un referent per la seua aplicació de metodologies actives a l'aula. Torres, que enguany treballa com a assessor del CEFIRE d'Alcoi, va començar la seua intervenció amb una ponència sobre «Gamificació a l'FP», amb la qual va posar de manifest la necessitat de treballar de forma dinàmica, amb objectius comuns i millorant tant la inclusió de l'alumnat com el seu potencial.
Juan Torres, mestre jedi
com Obi-Wan Kenobi
També van participar en la taula rodona d'FP Enrique Minguet i Pepa Llorca, que van donar a conéixer les virtuts que comporta el desenvolupament de les pràctiques formatives que realitzen els joves com a complement, unes pràctiques que obrin la porta al món del treball. De fet, "hem augmentat significativament l'ocupabilitat a la nostra zona, millorant el teixit empresarial", comenta Yolanda Monerris.
Aquestes jornades, organitzades per la Generalitat i el Cefire amb la col·laboració del consistori ontinyentí,  han possibilitat un intercanvi d'informació per a construir un model de ciutat educadora. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada