dijous, 9 de gener del 2020

Catorze anys de “El justícia”, un passeig literari per la Vila d'Ontinyent

Fotografia guardonada amb el 1r premi
Vicent E. Belda, professor de Valencià
Com cada hivern, des de 2005, l'alumnat de Quart d'ESO de l'IES L'Estació ha participat en el concurs de fotografia basat en la novel·la El Justícia, de l'ontinyentí Joan Torró. Per aquesta raó, l'alumnat ha realitzat una visita a la Vila, guiats per Alfred Bernabeu Sanchis, el nostre estimat professor, ja emèrit, i Cronista Oficial de la Ciutat.
Fotografía guardonada amb el 2n premi
La novetat d'enguany ha sigut la visita a l'Arxiu Municipal, sancta santorum del nostre cronista, on l'alumnat va ser rebut pel regidor d'Educació i Esports, Òscar Borrell Morant, i per Paloma Alberola Alborch, regidora d'Arxiu. Alfred Bernabeu hi ha explicat en què consisteix el treball d'investigació històrica i ha mostrat a l'alumnat un volum de l'any 1579, un document en què l'escriptor Joan Torró basà la seua novel·la, i on apareixen les actes judiciàries d'en Pere Blasco, justícia de la ciutat i un dels protagonistes de la novel·la.   
La plaça Major i la de Baix, el Pont Vell, el carrer de les Roses, el carrer de la Muralla, el Callarís, el carrer de Mirador, del Cordellat, de la Trinitat, de Sant Pere, plaça de l'Església, plaça del Fossar, Santa Maria, Plaça de Sant Roc, palau de la Vila... Aquest ha sigut el trajecte, amenitzat per les sàvies paraules d'Alfred, el nostre particular cicerone.
Foto guardonada amb el 3r premi
El concurs 2019
A partir d'aquesta activitat, l'alumnat ha participat voluntàriament en un concurs de fotografia anual, que es basa en els espais recreats per Joan Torró en la seua novel·la.
En la present edició, van participar un total de 73 treballs, entre els quals el jurat, format per Alfred Bernabeu, Cati Moral, Ximo Epifanio, Carmina Maronda, Pau Miquel Garcia i Vicent Enric Belda, va distingir amb el primer premi una fotografia d'Àngel Cano Muñoz (4t ESO A). El segon i tercer premi recaigueren en Ana Laura Da Silva Chaves (4t ESO B) i Òscar Vila Revert (4t ESO B), respectivament.
El lliurament del premi, un dels clàssics de la festa de Nadal de cada any, va comptar amb la distingida presència d'Òscar Borrell Morant, regidor d'Educació i Esports, Joan Sanchis Cambra, regidor d'Urbanisme, Patrimoni i Serveis Municipals, i Alfred Bernabeu Sanchis, per mèrits propis.
Ja hem arribat a la fi de 2019 a l'IES L'Estació, continuant educant el nostre jovent en el valor del nostre patrimoni i de la nostra cultura.

Alumnat de 4t A i del PR-4
Alumnat de 4t B i C
Alfred Bernabeu a l'Arxiu Municipal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada