dimecres, 16 d’octubre del 2019

Tres alumnes de l'IES L'Estació assisteixen al congrés de ciberseguretat 'Navaja Negra'

Raül Ojeda, Iván Pérez i Jordi Llopis, tres estudiants de 2n de DAW, han estat aquest mes d'octubre a Albacete participant en l'octau congrés de seguretat informàtica Navaja Negra, cosa que els ha permés assistir a diverses ponències, tallers, demostracions i activitats vàries relacionades amb el món de la tecnologia. "Al principi vam poder seguir les conferències per Internet", expliquen els joves, "ja que la majoria d'elles s'estaven retransmetent per Youtube. El primer dia vam assistir a les xerrades de grans professionals de la ciberseguretat com ara Ricardo Narvaja, Ruth Sala i Carmen Torrano".
Una de les activitats programades més populars entre els assistents foren les anomenades Noches de Navaja, un encontre molt més informal que sol prolongar-s'hi fins a altes hores de la matinada i on l'organització proposa als participants múltiples reptes de seguretat informàtica.
Raül, Iván i Jordi també assistiren a altres ponències relacionades amb l'aplicació de la intel·ligència artificial o amb aquelles companyies que atempten contra la privacitat dels seus usuaris. "Aquestes xerrades", comenten, "estigueren a càrrec d'Amador Aparicio i Santiago Hernández, respectivament, i van ser molt interessants. L'última xerrada fou la de Raúl Siles, organitzador del Cybercamp, que va tancar l'acte promocionant el Hackathon que es farà al Cybercamp aquest 2019".
Navaja Negra, que va comptar amb quasi 900 assistents, està convertint Albacete en  l'epicentre de la ciberseguretat. De fet, des de l'organització destaquen l'alta qualitat de les ponències. "He felicitat un per un a tots els ponents perquè m'he quedat sorprés del poder i del pes que han tingut", ha expressat Rubén Ródenas, president de l'Associació Navaja Negra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada