dijous, 4 de juliol del 2019

Asensio Martínez, alumne de les pràctiques postgrau, ens ha parlat de la seua experiència al centre

L'IES L'Estació ha acollit enguany nou joves que han cursat el Pràcticum programat en el Màster Universitari en Professor d'Educació Secundària, un mòdul que apropa l'estudiant a la pràctica professional de la docència i el familiaritza amb els aspectes administratius, organitzatius i curriculars d'un centre escolar.
Un d'aquests alumnes ha sigut Asensio Martínez Soler, jove llicenciat en Belles Arts per la UPV a qui sempre li ha interessat la docència. Esperonat per amics professors, aquest curs ha decidit realitzar el Màster, cosa que l'ha dut a elegir el nostre centre per a cursar les pràctiques postgrau amb Vicent Lladosa, el seu tutor a l'IES L'Estació. "L'experiència ha sigut molt enriquidora", comenta Asensio. "Aquest és un centre amb un molt bon equip directiu, molt ben coordinat. Amb el meu tutor hi ha hagut una relació genial, igual que amb els companys del Departament de Dibuix. En dos mesos he pogut descobrir la passió i la dedicació que demostren els docents del centre".
Com a futur professional de la docència, aquest aficionat a la lectura i el cine té una opinió molt crítica sobre el sistema educatiu actual, que no dona resposta a les necessitats reals de la societat i dels alumnes. "En un món globalitzat com el nostre", explica, "necessitem gent que tinga coneixements molt específics. És ací on el sistema educatiu, orientat excessivament cap a la titulació universitària, hauria de donar les directrius correctes".
Pel que fa a la seua especialitat, afirma que l'escola posa èmfasi amb escreix en la potenciació de la creativitat de l'alumnat, una visió errònia per a Asensio, per a qui és fonamental "proporcionar eines als alumnes i donar motivació. Hi ha gent que no és creativa, però això no és dolent". I ho exemplifica d'aquesta manera: "L'última setmana vaig estar amb els alumnes de l'FP d'Informàtica i em van solucionar un problema. En aquest cas, per a mi és on està la creativitat".
Quant al futur més immediat, Asensio compaginarà la seua formació com a docent amb la seua carrera artística, que esperem siga molt fructífera. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada