dimecres, 20 d’abril del 2016

Inauguració de "PRIMERA PARADA"

"Primera Parada", una extraordinària exposició artística d'exalumnes de l'IES l'Estació

Divendres, dia 15 d'abril, ha quedat inaugurada l'exposició "Primera Parada", una bona mostra de l'alt nivell de qualitat a què ha arribat l'alumnat format al Batxillerat Artístic de l'IES l'Estació en els seus setze anys d'història. L'exposició instal·lada al Centre Cultural Caixa Ontinyent fins al proper 13 de maig, és emmarcada en la iniciativa "Second Round", que aglutina la Universitat de València i els centres de la província que imparteixen el Batxillerat d'Arts, ha comptat amb les col·laboracions institucionals de l'Ajuntament d'Ontinyent, de Caixa Ontinyent, del Consell Local de la Joventut, de l'IES l'Estació i de l'Associació de Mares i Pares. A l'acte han intervingut el Regidor de Cultura de l'Ajuntament, Àlex Borell; el Director de l'IES l'Estació, Pere Vañó; el professor de Dibuix, Joan Cogollos; i Almudena Rodríguez, exalumna.

L'exposició "Primera Parada" resulta una extraordinària mostra de l'alt nivell de qualitat a què han arribat els antics i antigues alumnes de l'IES l'Estació en les més diferents disciplines del món creatiu i artístic: pintura, escultura, gravat, il·lustració, disseny gràfic, moda, disseny d'interiors, disseny comercial i de producte, tatuatge, fotografia, arts dramàtiques, dansa, música, vídeo, tatuatge, etc. El Cap del Departament de Dibuix, Joan Cogollos, destacava l'extraordinària resposta que aquesta convocatòria ha obtingut entre l'exalumnat d'art: "Encara que no estan tots, volem retre un homenatge als presents i als absents... als inconformistes de la vida", afirmava en la presentació del catàleg de l'exposició.

La Iniciativa ‘Second Round: art i lluita als instituts valencians" pretén donar visibilitat a tot allò relacionat amb les arts en el món educatiu, i aglutina la Universitat de València i dotze instituts valencians que imparteixen el Batxillerat Artístic. El dia 19 de novembre van iniciar-se les activitats a Ontinyent amb una mostra de les propostes dels diferents centres implicats, va continuar després amb la confecció d'uns magnífics murals a les façanes de l'IES l'Estació, i continua ara amb aquesta extraordinària selecció de projectes artístics.


"Que el futur d’una societat ve lligat a factors vinculats a les noves necessitats de l’home de hui és obvi, però on tal volta hem de posar el punt de mira és en l’actualització de llenguatges visuals i continguts de tota índole que el mateix sistema demana" ressaltava Vicent Lladosa, professor del Departament de Dibuix de l'IES l'Estació, els components del qual han fet un esforç extraordinari en la realització de la mostra, a l'igual que totes les persones i institucions que han col·laborat en l'exposició.     
 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada