dijous, 21 de maig del 2015

L'FP Dual es consolida a l'IES l'Estació

D'esquerre a dreta, Jorge Serna, responsable de l'empresa 
 Gestiweb; l'alumne David Roríguez i l'instructor Víctor Martínez
  Tres nous alumnes formen part aquest curs de la nova modalitat de Formació Professional, l'FPDual, pensada per proporcionar una qualificació professional que combina la formació rebuda en el centre amb l'activitat formativa en una empresa. Els alumnes en qüestió són: José Luis Cambra Colmenero, que realitza les pràctiques a Soluntec; Fran Cortés Cambra, a l'empresa Luis Cambra - Especialista en Prestashop; i David Rodríguez Tortajada, a l'empresa Gestiweb. Per altra banda, també és previst que l'alumne Jaume Morant, de 1r de Desenvolupament d'Aplicacions Web, puga començar la FPDual a l'empresa Tèxtils Mora, durant el segon curs vinent.

Abraham Anes i Rubén Francés, exalumnes;
 Javier Moscardó, un dels responsables de l'empresa Soluntec;
 l'alumne José Luis Cambra i el també alumne
 en pràctiques de 2n SMX Moisés Anes
El treball en aquestes empreses, en què ja hi treballen alguns dels nostres antics alumnes, és relacionat amb les noves tecnologies, la informàtica i el desenvolupament d'aplicacions web. Per part de l'alumnat, se senten molt satisfets amb l'àmplia experiència tècnica i personal que estan adquirint en cadascuna de les empreses col·laboradores. L'FPDual els ha permés adequar la formació rebuda al centre a la realitat laboral relacionada amb el món de les tecnologies web i a les necessitats específiques de les empreses; a més, tracten amb els clients, atenen les seues peticions, resolen problemes reals, aprenen i es formen durant una estada molt més àmplia que en unes pràctiques normals.
Luis Cambra, instructor de FPDual i FCTs,
 responsable de l'empresa Luis Cambra;
l'alumne Fran Cortés i l'exalumne Rafa Blasco.

Pel que fa al professorat, Yolanda Monerris també realitza una avaluació molt positiva de l'experiència. «S'està aconseguint la implicació de les empreses en el procés formatiu i s'afavoreix la inserció laboral i la contractació directa dels nostre alumnat», explica. Cal recordar, a més, que dos dels nostres alumnes van obtenir sengles beques FPDual Bankia, com vam poder informar en aquest bloc en el seu moment.

Tant el professorat del Departament d'Informàtica com la Direcció de l'IES l'Estació vol agrair públicament la implicació des de fa ja alguns anys de les empreses col·laboradores. La perspectiva tècnica i personal que proporcionen al nostre alumnat és fonamental per poder encarar amb èxit una realitat laboral molt exigent i canviant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada