dimarts, 9 de desembre del 2014

Descobreix l'IES l'Estació (2), resolució

Manel Morales, de 1r DAW, és el guanyador del concurs Descobreix l'IES l'Estació (2)

La imatge de la gàrgola és obra de l'escultor ontinyentí Joan Martí, antic catedràtic de Dibuix de l'IES l'Estació. Les quatre gàrgoles idèntiques que donen accés al pont del Regne de València, han esdevingut autèntiques icones de la ciutat. Joan Martí es va morir sobtadament l'estiu de 2004, als 57 anys.

Manel Morales Calabuig, que estudia 1r de DAW al nostre centre, ha sigut el guanyador de la segona edició del concurs Descobreix l'IES l'Estació. Manel ha sigut el primer a respondre correctament les preguntes al voltant de la imatge que acompanya aquesta notícia. El premi, consistent en 30€ en metàl·lic, serà lliurat en la festa de Nadal que se celebrarà el proper divendres dia 19 de desembre.

Les preguntes proposades, amb les respostes de Manel Morales són:

 JOAN MARTÍ - FONT D'ART
1. Què representa aquesta inquietant i coneguda imatge?
Són quatre escultures de bronze de tradició gòtica realitzades per l'escultor Joan Martí. Col·locades el 1999, representen l'Àngel caigut amb cap de felí. Són situades al pont del Regne de València, dissenyat per Salvador Monleón. Les estàtues són conegudes com "Els guardians del pont".
2. Qui és el seu autor? Quina relació té amb Ontinyent?
L'autor d'aquestes escultures és Joan Martí, pintor, escultor, catedràtic i doctor en Belles Arts, era natural d'Ontinyent.
3. Quina relació té amb l'IES l'Estació?

 Exercia com a professor a l’Institut de l’Estació d'Ontinyent.

Imatge del catàleg editat per Font d'Art en homenatge a Joan Martí
Joan Martí, pintor, escultor, catedràtic i doctor en Belles Arts, exercia com a professor a l’Institut de l’Estació. Era component del col·lectiu artístic Font d’Art i també del grup La Vila. A banda d'una important obra pictòrica, Joan Martí és autor d'obres tan emblemàtiques com les famoses gàrgoles del pont del Regne de València o del monument de la rotonda del Salt de bou, entre moltes altres. Aquest concurs de L'ANDANA vol ser un homenatge de reconeixement a aquest gran artista tan estimat i lligat al nostre centre, ara que fa deu anys que ens va deixar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada