divendres, 26 d’octubre del 2012



SITUACIÓ DEL TRANSPORT ESCOLAR (29-10-2012)



1. Juny de 2012. Convocatòria de beques de transport per al curs 2012 i 2013 entre les quals hi estaven les corresponents al transport col.lectiu. Es van realitzar les corresponents peticions, però la normativa no permetia fer la tramitació de les ajudes ja que cap dels nostre alumnat  (a excepció de l'alumnat de Fontanars) hi residia a més de tres quilòmetres. 231 alumnes d'ESO afectades i afectats.
2. Es sol·licita poder-les tramitar amb una “autorització especial”, prevista en el reglament. El Centre es posa en contacte amb el regidor d'Educació i el de Transports de l'Ajuntament d'Ontinyent perquè realitzaren els informes que avalaren l'excepcionalitat de la localització del centre. L'Ajuntament ajuda a preparar la documentació necessària per a adreçar-la a la Direcció Territorial d'Educació.
3. Arriba agost i la Conselleria d'Educació encara no ha donat cap resposta.
4. 12 de setembre, a través de l'empresa d'Autobusos Navarro, es comunica que no estava concedida l'ajuda per al transport. La Direcció, L'AMPA, l'Ajuntament, i Autobusos Navarro inicien entrevistes i contactes amb el personal de la Direcció Territorial però sempre s'obté la mateixa resposta: no es té cap informe favorable i, per tant, quedava denegat el transport. L'empresa Autobusos Navarro continua amb el seu servei habitual, tot fent-se càrrec dels costos, a l'espera d'una solució.
5. Dia 13 de setembre, AMPA i representants de pares del Consell Escolar convoquen una assemblea el dilluns 17.
6. Dia 17 de setembre. L'assemblea de pares decideix com a mesura de protesta no portar els seus fills i filles a l'institut fins que es restaure el servei.
7. El dies 19, 20 i 21 de setembre. L'alumnat no assisteix al Centre com a mesura de pressió.
8. Dia 26 de setembre. El Director Territorial d'educació, Ismael Martínez rep el Director del Centre, Pere Vañó, i l’Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez i els representants dels pares i mares. En aquella reunió, el Director Territorial es compromet a atendre “l’excepcionalitat de l’IES l’Estació”, i a revisar un per un els casos dels 231 alumnes afectats en aquest curs escolar. Demana informes personalitzats.
9. S'envien diferents informes sol·licitats per la Inspecció Educativa, sense resposta; o sol·licitant nous informes en diferents formats. L'empresa de transports Navarro continua realitzant un servei excepcional.
10. 16 d'octubre. Nova assemblea de pares per a una valoració de la situació, ja que ningú de Conselleria ha manifestat cap resposta en cap sentit.
11. Dimecres 24 d'octubre. Nova reunió amb el Senyor Director Territorial. S'informa que no hi ha recursos econòmics en Conselleria per a fer-se càrrec del transport i que l'únic transport gratuït serà el que utilitza l'alumnat de Fontanars (un sol autobús).
12. 29 d'Octubre. Es convoca reunió informativa per als pares i mares de l'alumnat afectat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada