divendres, 5 d’octubre del 2012




CRONOLOGIA PROVISIONAL DE LA VAGA PEL TRANSPORT ESCOLAR A L'IES L'ESTACIÓ 

En reunió celebrada la vesprada de dilluns dia 17 de setembre de 2012, l'Associació de Mares i Pares de l’IES l’Estació d’Ontinyent van decidir convocar una vaga d’alumnat per als dies 19, 20 i 21 (dimecres a divendres) en protesta per la supressió, per part de la Conselleria d’Educació, del servei de Transport Escolar. La vaga es van completar amb altres mesures de pressió com eren la concentració d’alumnat, de mares i pares i professorat davant de l’Ajuntament, els dies 19, 20 i 21. Aquestes mesures de pressió es van prendre després de reunir-se amb els representants de l’Ajuntament i de la direcció del Centre. Per la seua banda, tant l’Ajuntament com la Direcció del Centre educatiu es mostraren solidaris amb les demandes dels pares i mares, ja que havien  realitzat, sense èxit, les oportunes gestions perquè el problema poguera ser resolt abans del començament del curs. l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i altres regidors del Govern d’Ontinyent, van acompanyar els manifestants i van explicar les mesures de pressió que s’estaven prenent davant la Conselleria d’Educació al respecte.
Les manifestacions per la localitat van tenir el seu punt àlgid divendres 21, quan més de 400 membres de la Comunitat Educativa de l’IES l’Estació d’Ontinyent, entre pares, mares, alumnat i professorat, van protestar davant de l’Ajuntament, davant de l’oficina PROP de la Generalitat Valenciana. Després es va traslladar a la seu de Caixa Ontinyent de la plaça de Sant Domènec on es trobava Jordi Évole realitzant un programa per a “Salvados”. Els manifestants feien sorolls amb xiulets i eren acompanyats de xirimites i altres instruments. Les diverses pancartes lluïen lemes com: “Menys cotxes oficials, més autobusos escolars”. El periodista conegut com “Follonero” es va entrevistar amb els manifestants i els va prometre revisar les seues demandes per poder incloure-les en futurs programes de “Salvados” sobre retallades.  
En reunió celebrada aquell mateix divendres, les mares i pares de l’alumnat van decidir perllongar una nova setmana de vaga, fins dimecres 26, dia en què van traslladar la protesta a València, davant de Direcció Territorial d'Educació, on pretenien reunir-se amb els seus responsables.
La reunió va ser possible. El Director Territorial, Ismael Martínez, que va acudir-hi acompanyat per la Subdirectora Territorial, Susana Zaragoza, va rebre el Director del Centre, Pere Vanyó, i l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. En aquella reunió, el Director Territorial es va comprometre a atendre “l’excepcionalitat de l’IES l’Estació”, i a revisar un per un els casos dels 231 alumnes afectats en aquest curs escolar.
L’Alcalde n’explicava els detalls, a la sortida de la reunió, als més de 100 alumnes, pares i mares desplaçats en 3 autobusos a València “Li hem explicat al Director Territorial que no és el mateix parlar d’alumnes de 14 anys en un centre educatiu al casc urbà que de xiquets de 12 anys que han de creuar una carretera escarpada i poc il·luminada”, detallava el primer edil, qui incidia en la “preocupació” del consistori en el fet que la situació es prorrogara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada