dimarts, 24 de setembre del 2024

Dos joves del centre participen en els Premis Sapiència

Defensa oral del projecte, aquest estiu passat

Dos alumnes de l’IES L’Estació, Joana Ramos i Mario Sanchis, que enguany han començat a cursar 2n de Batxillerat, han defensat aquest estiu, davant d’un jurat d’experts de la Universitat Jaume I de Castelló, un projecte que van realitzar a classe el curs passat, quan estaven en 1r, que els ha permés aprofundir en l’increment del consum de microplàstics a mesura que es reutilitzen les botelles d’aigua.

La defensa d’aquesta investigació, titulada Reutilització de les botelles d’aigua i increment de microplàstics en el consum humà, s’emmarca dins dels Premis Sapiència, una iniciativa de les universitats valencianes i la Conselleria d’Educació que té per objectiu despertar la vocació científica entre els joves estudiants i fomentar el pensament crític en etapes prèvies als estudis superiors. La participació en aquest certamen implicava, a més de la defensa oral, la presentació d’una memòria descriptiva i d’un vídeo creatiu i original on divulgaren el seu projecte d’investigació.

Joana, presentant el projecte
als mitjans locals

Segons ens comenta Josep Àngel Revert, cap del Departament de Biologia i Geologia de l’IES L’Estació, la recerca de Joana i Mario es va estructurar en dues parts. En la primera, els dos joves estudiaren els hàbits de consum que feia l’estudiantat de 1r de Batxillerat de les botelles de plàstic. En una segona fase, observaren els microplàstics i les microfibres presents en l’aigua de l’aixeta i embotellada, tant de primer ús com reutilitzada en fred i calent.

En breu sabrem si aquest projecte és guardonat amb algun dels 34 premis. Confiem que sí!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada