dijous, 26 de setembre del 2024

L'experiència Erasmus a Dublín de les nostres companyes Cristina Calatayud i Cristina Gramatge

Text: Departament d’Anglés

Aquest estiu, dues de les nostres companyes, Cristina Calatayud i Cristina Gramatge, van tenir l’oportunitat de participar en programes Erasmus a Dublín, una ciutat rica en història, cultura i innovació. Cadascuna d'elles va participar en projectes molt diferents però igualment enriquidors.

Cristina Calatayud va assistir al curs "Talking to People", que es va dur a terme del 15 al 26 de juliol al prestigiós Trinity College de Dublín. El seu objectiu principal va ser aprofundir en la cultura irlandesa, descobrint-ne la riquesa a través de la música, les tradicions, la literatura i la història recent. Durant aquestes dues setmanes, Cristina va poder explorar de prop l'essència d'Irlanda, tot immersa en la seva riquesa cultural. Va tenir l’oportunitat de participar en activitats locals, visitar punts històrics i assistir a sessions formatives que li van permetre comprendre millor la influència de la cultura irlandesa en la societat contemporània.

Per altra banda, Cristina Gramatge va optar per una formació especialitzada en l’àmbit educatiu, concretament en la incorporació de noves tecnologies. Del 15 al 19 de juliol, va participar en el curs "AI for education: exploring the frontiers of ICT” " a l'Europass Teacher Academy. En aquest programa, va aprendre a utilitzar eines d’intel·ligència artificial per millorar l'ensenyament de llengües, especialment l’anglès. Aquesta experiència no només li va proporcionar coneixements pràctics sobre les últimes tecnologies educatives, sinó que també li va obrir la porta a noves metodologies per personalitzar l'aprenentatge dels estudiants mitjançant l’ús de l’IA.

A més a més, aprofitant la seva estada a Dublín, van visitar la professora irlandesa responsable de l'intercanvi que un grup de 15 estudiants de 4t d'ESO de l'institut realitzarà aquest octubre. Durant aquesta trobada, van poder coordinar i programar les activitats que es duran a terme durant l'intercanvi, assegurant que els nostres alumnes tindran una experiència educativa i cultural inoblidable a Irlanda.

Ambdues companyes coincideixen a destacar l’entorn internacional en què van desenvolupar les seves estades i la riquesa de compartir experiències amb altres docents d’arreu d’Europa. També afirmen que aquests cursos els han permès no només millorar professionalment, sinó també créixer a nivell personal, obrint noves perspectives i idees que sens dubte seran d’utilitat a la nostra comunitat educativa.

Gràcies a aquesta oportunitat Erasmus, Cristina Calatayud i Cristina Gramatge tornen a casa amb noves habilitats, coneixements i una major connexió amb el món europeu, preparades per aplicar tot allò après a l’aula, i completen així  la formació rebuda per altres membres del departament d’anglés aquest any, continuant amb el lema de l’Erasmus  “Lifelong Learning”.  Esperem veure l'impacte positiu de la seva experiència a les futures activitats de l'institut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada