dilluns, 1 de juliol del 2024

Jubilació Julio i Paqui

Aquest final de curs hem dit adeu a dos companys de l’IES L’Estació, Julio Juan García i Paqui Font Giner, que s’han jubilat després d’un bon grapat d’anys de dedicació a la docència i a l’administració, respectivament. Tots dos, amb un somriure on aflorava agraïment i nostàlgia a parts iguals, foren els protagonistes de la jornada del passat divendres, quan els seus companys de professió els van retre un merescut homenatge que posava punt final a dècades de servei públic.

Natural de Xàtiva, Julio Juan García, cap del Departament de Música (especialitat saxòfon), porta des del 2004 entre nosaltres, vint anys que s’han convertit en una etapa «molt bonica» en la qual ha gaudit sempre de la companyia impagable «d’un magnífic claustre de professionals», per als quals reserva paraules afectuoses de gratitud. «Els meus companys i companyes m’han ajudat a créixer com a docent i com a persona», assegura. «Realment estic molt content i em considere afortunat d’haver format part d’aquest grup tan fabulós».

Abans de ser professor a Pinós, Elda, Castelló de Rugat o Ontinyent i d’haver impartit matèries com ara Arts Escèniques, Història de la Música i la Dansa o Llenguatge i pràctica musical, la seua tasca ha estat desenvolupada en diverses societats musicals de la Comunitat Valenciana i s’ha centrat en la direcció d’orquestra i banda.

Com a bon amant de la lectura, la música i el teatre, ha procurat inculcar entre el seu alumnat l’amor per les arts escèniques, una tasca que li ha resultat relativament senzilla gràcies a uns escolars que li han facilitat la seua labor. «Pense que l’alumnat de l’IES L’Estació és el millor del centre», ens confessa. «He tingut el plaer de comptar amb alumnes brillants».

Preguntat pel món de la docència, destaca el gran compromís del professorat per a fer que el sistema funcione i que l’alumnat puga assolir els seus objectius.

I encara que resulte tot un tòpic, ara gaudirà com un vertader jubilat, amb més temps lliure que invertirà en amics, família i esport a l’aire lliure.

La mateixa qualitat humana que s’aprecia en Julio la trobem en l’altra de les jubilades, Paqui Font, que porta més de quaranta anys en l’emblemàtic edifici de l’IES L’Estació. La seua eficiència i el seu gran coneixement de les funcions administratives la precedeixen i així ho saben destacar els que han treballat colze amb colze amb ella. «Sempre aprens amb Paqui», assegura el seu company Jesús Peral. «És impressionant el control que té de tota la informació relacionada amb l’institut. És la wikipedia del centre».

En fi, dir adeu sempre costa, sobretot quan t'acomiades d'aquells companys amb qui has compartit tants bons moments.

Feliç jubilació, amic i amiga!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada